cita empresarial

CaixaBank convoca per al 22 de maig la junta general d'accionistes

La junta s'hauria d'haver celebrat inicialment el 3 d'abril

zentauroepp52059406 caixabank200131104958

zentauroepp52059406 caixabank200131104958 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha comunicat aquest dissabte a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que celebrarà la seva junta general ordinària d’accionistes, que inicialment havia previst per al 21 de maig, en segona convocatòria el 22 de maig a València. CaixaBank, que va desconvocar aquesta junta d’accionistes, que s’havia d’haver celebrat el 3 d’abril, per l’epidèmia de Covid-19, ha presentat també a la CNMV la documentació relacionada amb les propostes que debatrà la junta.

Entre aquestes propostes d’acord es troben l’aprovació de comptes anuals individuals i consolidats de l’exercici 2019 i ratificar l’acord del consell d’administració per rebaixar a la meitat el repartiment de dividends a conseqüència de l’epidèmia.

El consell d’administració de CaixaBank va decidir el 26 de març passat desconvocar la junta general d’accionistes que havia convocat per al 3 d’abril a València a causa de la situació d’estat d’alarma pel coronavirus i també va acordar reduir a la meitat el dividend en efectiu proposat per a l’exercici 2019. El màxim òrgan de govern de CaixaBank presentarà a aprovació en la junta general d’accionistes aquesta reducció de repartiment de dividends en efectiu proposat amb càrrec als resultats del 2019, que s’ha pagat el 15 d’abril, i que ha passat de 0,15 a 0,07 euros per acció, en total 418,4 milions d’euros.

Segons la proposta d’aplicació del resultat corresponent a l’exercici social tancat el 31 de desembre del 2019, CaixaBank proposa repartir en dividends 418,4 milions dels 2.073,5 milions d’euros de benefici de l’any passat i destinar la resta, més de 1.655 milions, a reserves voluntàries per reforçar la «sòlida posició de solvència i liquiditat» de l’entitat.

Notícies relacionades

CaixaBank SA, que també proposa acordar autoritzar perquè la societat adquireixi accions pròpies, ha decidit rebaixar el repartiment de dividends «en un exercici de prudència i responsabilitat social», a fi d’«acomodar la posició del banc al nou entorn». Entre les propostes d’acord de la junta hi ha la política de remuneracions dels consellers per als exercicis 2020, 2021 i 2022, que inclou la renúncia del conseller delegat, Gonzalo Gortázar, a la remuneració variable corresponent a l’exercici 2020, tant en el que correspon a la bonificació anual com a la part corresponent a aquest any del pla d’incentius anuals a llarg termini.

Un altre dels punts serà la modificació dels articles dels estatuts socials de l’entitat per preveure de forma expressa l’assistència telemàtica a la junta general d’accionistes mitjançant connexió remota en temps real i introduir-hi millores de caràcter tècnic.