DISTRIBUCIÓ

Lidl ofereix avançar un mes de salari als seus empleats pel coronavirus

Es tracta d'una línia d'ajuda financera de fins a 14 milions d'euros sense cobrament d'interessos pel préstec, a tornar en 18 mesos

TO GO WITH AFP-STORY SWEDEN-ECONOMY-RETAIL

TO GO WITH AFP-STORY SWEDEN-ECONOMY-RETAIL / BOSSE NILSSON (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La firma de supermercats Lidl ha posat en marxa una línia de crèdit que permetrà avançar una quantitat equivalent a una mensualitat i de la qual es podran beneficiar prop de 13.000 empleats de Lidl a Espanya que treballen en botigues, magatzems i oficines. L’esmentat avenç es podrà tornar en 18 mesos i sense interessos.

La mesura té com a objectiu ajudar aquelles famílies que en aquests moments necessitin un alleujament econòmic a causa de l’aturada d’una part de l’activitat laboral. Paral·lelament als préstecs, s’ha previst una prima addicional de 160 euros que la companyia abonarà als seus empleats en la nòmina d’abril i que, junt amb altres variables, representen un increment del salari d’uns 250 euros addicionals de mitjana aquest mes. Aquestes primes suposen uns 4,5 milions d’euros per a Lidl.

Notícies relacionades

Als préstecs podran acollir-se 13.000 dels empleats a Espanya, el 86% del total de la plantilla. Podran acollir-se a aquesta línia de crèdit tots els treballadors de botigues, magatzems i oficines de Lidl (a excepció de directius i comandaments intermedis) que tinguin una antiguitat superior a 6 mesos, independentment del seu salari i de la seva jornada laboral. Els empleats que compleixin aquests requisits, uns 13.000, podran sol·licitar l’avanç d’una quantitat equivalent a una mensualitat bruta de la seva nòmina a tornar en 18 mesos sense interessos.

Lidl ha posat a disposició de tota la seva plantilla una ‘app’ per a consultes a diferents especialistes mèdics, mitjançant un xat i des del telèfon mòbil, així com un servei d’atenció psicològica disponible 24 hores per als treballadors i les seves famílies.