pel confinament

El petit comerç demana limitar les vendes 'online' a productes de primera necessitat

La Confederació Espanyola de Comerç considera que la botiga tradicional està en «clar desavantatge» respecte a les grans plataformes internacionals

cmontanyes18694807 barcelona 22 03 2012 el presidente de los hoteleros  jordi c170224175810

cmontanyes18694807 barcelona 22 03 2012 el presidente de los hoteleros jordi c170224175810 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

La Confederació Espanyola de Comerç (CEC) ha reclamat aquest dijous al Govern espanyol que limiti el catàleg de productes de venda ‘online’ a béns de primera necessitat, a fi de protegir el petit comerç, que, en un moment tan crític, ha quedat en un clar desavantatge competitiu respecte a les grans plataformes internacionals que continuen operant ‘online’ sense cap tipus de restricció.

La declaració de l’estat d’alarma ha suposat la limitació de la venda física únicament a béns i serveis de primera necessitat, com ara alimentació, higiene, medicaments i productes sanitaris. No obstant, per al productes de venda ‘online’ no s’ha establert cap limitació, una cosa que causa un gran perjudici al petit comerç que encara no havia adaptat la seva organització a la venda per internet.

La patronal del petit comerç argumenta que la seva petició respon a una «qüestió de seguretat». «Tribunals de països del nostre entorn, com França, ja han començat a acollir aquestes mesures i han exigit a determinades plataformes internacionals limitar la seva venda a productes essencials fins que es faci una avaluació exhaustiva dels riscos a què s’està exposant els seus treballadors», explica la CEC en un comunicat.

Notícies relacionades

Per a l’organització, «resulta contradictori que mentre la immensa majoria de treballadors estan confinats a casa seva per limitar els riscos de contagi de coronavirus, milers de repartidors i transportistes continuen desplaçant-se d’un lloc a l’altre per entregar comandes».

Quant a la venda física, la CEC denuncia també la venda per part de grans operadors de productes no autoritzats a les seves superfícies de venda física. Tot això suposa dificultats afegides en un context ja crític per al comerç minorista, que veu perillar 1,2 milions de llocs de treball en el sector.