DURANT LA PANDÈMIA

Makro sol·licita l'obertura temporal dels seus establiments al públic en general

La cadena de supermercats a l'engròs defensa que això ajudaria a mantenir les mesures de seguretat en la distribució alimentària

El Centro Logístico de Makro cerrado durante el Jueves Santo marcado por el confinamiento impuesto por el Estado de Alarma provocado por el coronavirus, COVID19. En Madrid (España) a 9 de abril de 2020.

El Centro Logístico de Makro cerrado durante el Jueves Santo marcado por el confinamiento impuesto por el Estado de Alarma provocado por el coronavirus, COVID19. En Madrid (España) a 9 de abril de 2020. / Oscar J. Barroso / Europa Press (Oscar J. Barroso / Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

La cadena de distribució a l’engròs Makro ha sol·licitat al Govern obrir els seus establiments al consumidor final, temporalment i de manera excepcional, per ajudar a garantir el proveïment de productes d’alimentació sense aglomeracions. Aquesta mesura ja ha sigut aprovada i rebuda amb gran entusiasme en països com Portugal, Àustria i els Països Baixos, on Makro ja ha obert les portes de diversos establiments al públic final.

Notícies relacionades

A Espanya, la companyia té 37 centres distribuïts per tot el territori, que, de manera habitual, es dediquen principalment a la venda a professionals d’hostaleria, sector que en aquests moments es veu greument afectat pel tancament dels establiments i el decret de l’estat d’alarma al país. L’amplitud i les grans dimensions dels punts de venda de Makro garanteixen un bon control de l’aforament i la distància de seguretat entre compradors, així com la reducció del temps d’espera i les cues generades a l’hora de realitzar les compres durant el període de confinament.

En paraules de Peter Gries, director General de Makro Espanya, l’obertura temporal de Makro al públic en general contribuiria «a garantir el subministrament i la seguretat dels ciutadans», però també facilitaria les vendes de ramaders i agricultors, uns dels principals perjudicats pel tancament de bars i restaurants amb motiu de l’estat d’alarma, a més de la mateixa cadena a l’engròs.