Crisi global

El Govern veu en les previsions de l'FMI un aval a la seva resposta fiscal

La portaveu de l'Executiu. María Jesús Montero veu «imprescindible» la participació de la patronal per dissenyar la sortida de la crisi

undefined52007027 madrid 28 01 2020 pol tica rueda de prensa posterior a la re200128131248

undefined52007027 madrid 28 01 2020 pol tica rueda de prensa posterior a la re200128131248 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern llegeix a l’informe publicat aquest dimarts pel Fons Monetari Internacional (FMI) un aval a la seva resposta fiscal davant de la crisi global ocasionada pel coronavirus. L’entitat presidida per Kristalina Gueorguieva ha emès un primer estudi en què estima un retrocés generalitzat de les principals economies del planeta i que per a Espanya vaticina una caiguda del PIB aquest 2020 del 8%, així com un ascens de la taxa d’atur fins al 20%. No obstant, l’informe també augura que l’economia espanyola despuntarà l’any que ve el 4,3%, i és en aquesta xifra en què des de l’Executiu veuen l’efecte de les mesures aprovades en les últimes setmanes. 

Notícies relacionades

Fonts del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital han manifestat que les estimacions publicades aquest dimarts per l’FMI confirmen que aquesta conjuntura és la d’«una crisi intensa, però de durada delimitada». En aquest sentit, des del ministeri dirigit per María Jesús Montero també consideren que «Espanya és entre els països destacats per la seva resposta fiscal forta i ràpida a la crisi del Covid-19», i així ho reflecteix aquest repunt del 4,3% en el pròxim exercici.  

I una de les claus per accelerar aquesta recuperació l’ha apuntat la portaveu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero: el compromís de la patronal. La ministra portaveu ha manifestat que veu «imprescindible» que la patronal participi en el redisseny del ‘dia després’ del Covid-19. Així ho ha assenyalat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha deixat clar que els empresaris han de participar «no només en l’elaboració, sinó també en el disseny, amb el conjunt dels agents socials i de les forces polítiques, de la reestructuració econòmica».