EXPANSIÓ INTERNACIONAL

Cellnex inverteix 375 milions en la compra del 100% de NOS Towering a l'operador mòbil portuguès NOS

La transacció implica prop de 2.000 emplaçaments i un acord per tenir-ne fins a 400 més en els pròxims sis anys

La inversió inicial pot augmentar en 175 milions en un període de sis anys

cellnex

cellnex / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Cellnex ha anunciat aquest dimarts una inversió de 375 milions d’euros en la compra de les torres de telecomunicacions de l’operador mòbil portuguès NOS, després de l’adquisició del 100% de NOS Towering. La transacció implica inicialment prop de 2.000 emplaçaments de telecomunicacions, torres de telecomunicacions i antenes en terrats, localitzades en zones urbanes (40%), suburbanes i rurals (60%), al llarg de tot el país.

L’operació de compra suposa per a Cellnex una inversió inicial d’aproximadament 375 milions d’euros –valor empresa–, amb un compromís addicional d’inversió de fins a 175 milions d’euros per ampliar els actius adquirits a fins a 400 emplaçaments, incloent-hi un programa de construcció de noves torres i altres iniciatives acordades a executar durant els pròxims sis anys. L’adquisició es finançarà amb efectiu disponible.

En el marc de l’acord Cellnex i NOS han firmat un contracte inicial de 15 anys, extensible a successius períodes de 15 anys addicionals, pel qual NOS continuarà utilitzant els emplaçaments, que passarà a operar Cellnex, i posarà en aquests els seus equips de transmissió de senyal de veu i dades.

Una vegada completada la integració d’aquests actius i el desplegament dels nous emplaçaments s’estima que l’ebitda addicional generat per al grup assolirà els 50 milions d’euros. Amb aquesta operació les vendes futures contractades de Cellnex (’backlog’) creixeran en 2.000 milions d’euros, fins a arribar a un total de 46.000 milions.

Notícies relacionades

El tancament de l’operació està subjecte a les autoritzacions regulatòries i administratives habituals en aquests casos. El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martinez, ha destacat que l’acord «reforça la naturalesa i el perfil d’operador neutre i independent que caracteritza el model de Cellnex», centrat en la gestió de les infraestructures més que en serveis de telecomunicacions. 

Cellnex Telecom és el principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fil, amb una cartera de prop de 61.000 emplaçaments, incloent-hi previsions de desplegament fins al 2027. Cellnex desenvolupa les seves activitats a Espanya, Itàlia, els Països Baixos, França, Suïssa, el Regne Unit, Irlanda i ara Portugal. El negoci de Cellnex s’estructura en quatre grans àrees: serveis per a infraestructures de telecomunicacions, xarxes de difusió audiovisual, serveis de xarxes de seguretat i emergència, i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures i serveis urbans.

Temes:

Cellnex Empreses