COVID-19

El BBVA dona 288 respiradors a hospitals catalans

L'entitat ha distribuït el material a través del Sistema d'Emergències Mèdiques

respira-8

respira-8 / daniaznar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA ha donat en els últims dies un total de 288 sistemes de respiració assistida per combatre el Covid-19 a diversos hospitals catalans a través del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM). Així ho ha anunciat el banc en un comunicat que precisa que és aquest organisme el que ha establert com es reparteixen aquests recursos entre diferents centres hospitalaris.  

Dels 288 sistemes de respiració assistida, 115 equips s’han destinat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, 60 han sigut entregats a l’Hospital de la Vall d’Hebron, 37 han sigut enviats a l’Hospital de Sant Pau i 25 són per a Can Ruti. Vint equips han sigut remesos a l’Hospital Mútua de Terrassa i 20 més a l’Hospital de Granollers. L’Hospital Universitari Quirón Dexeus n’ha rebut cinc, l’Hospital Comarcal del Pallars, quatre, i dos són per al mateix Sistema d’Emergències Mèdiques.

Equips clau

Notícies relacionades

Aquests equips de respiració mecànica són clau per salvar la vida a les persones afectades ja que prolonguen el temps de marge que existeix per poder combatre la infecció i aconseguir la recuperació del pacient.   

El model de respirador no invasiu adquirit pel banc prové de la Xina, un dels pocs mercats amb oferta disponible, i va ser provat i avalat per l’Hospital Gregorio Marañón, de Madrid.

Temes:

Coronavirus