per coronavirus

Mor Joaquim Tosas, impulsor de l'ampliació del port de Barcelona

Va ser president de Port de Barcelona entre els anys 1996 i el 2004

6482616 591

6482616 591

1
Es llegeix en minuts

Joaquim Tosas Mir, president del port de Barcelona entre els anys 1996 i 2004, va morir aquest dimarts a causa del coronavirus. Tosas serà recordat com el principal artífex de l’ampliació del port de Barcelona i per haver iniciat la seva modernització, impulsant els grans aspectes estratègics que defineixen avui aquesta infraestructura com és el concepte de Comunitat Portuària, la implantació del pla de qualitat, la innovació i les solucions telemàtiques i la relació port-ciutat, entre d’altres.

Tosas, el primer president del port de Barcelona designat per la Generalitat de Catalunya, va destacar per la seva capacitat de posar en marxa nous projectes i des del primer moment va impulsar canvis estructurals i profunds per convertir-lo en la gran infraestructura que el país necessitava. 

Durant la seva presidència es van posar les bases del que és el port actual, una veritable ciutat comercial. Menció especial la creació de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i l’impuls de Barcelona com a objectiu de les companyies de creuers.

Notícies relacionades

Mercè Conesa, actual presidenta de Port de Barcelona, va destacar el «caràcter enèrgic» de Tosas i d’«idees clares», cosa que va permetre afrontar els reptes que han portat el port a ser una institució moderna i amb capacitat d’afrontar el futur amb solvència. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va destacar que Tosas «va saber captar a la perfecció la realitat d’aquest complex ecosistema i va posar les bases del que avui coneixem com a comunitat portuària, una síntesi de col·laboració activa i orgull de pertinença que sens dubte ens enforteix».