Material sanitari

Indústria publica diverses guies tècniques per a fabricants de mascaretes i EPIs

El ministeri posa ordre davant l'allau d'iniciatives solidàries que s'han desencadenat a Espanya

Qualsevol tipus de material sanitari ha de seguir una sèrie d'especificitats i verificacions posteriors

costurera-pronovias

costurera-pronovias

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El coronavirus ha desencadenat una onada d’iniciatives solidàries a les quals el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme s’ha decidit a posar ordre. Primer, coordinant alguns sectors industrials en l’adaptació dels seus processos productius, i ara amb una sèrie de guies tècniques per ensenyar a les empreses com es fabrica una mascareta quirúrgica i un equip de protecció individual, els denominats EPIs, perquè no tot val.

La pàgina web del ministeri d’Indústria acull una dotzena de documents que inclouen les «especificacions» que han de complir i el procés de verificació posterior, perquè no val qualsevol vestit ni qualsevol mascareta. Malgrat que el material és urgent ha de ser elaborat seguint determinades premisses. 

El secretari general d’Indústria i Pime, Raül Blanco, encarregat de coordinar, juntament amb la ministra Reyes Maroto, tota la indústria per disposar del material necessari, recorda que l’objectiu del Govern passa per disposar d’un «catàleg de capacitats industrials nacionals que puguin augmentar l’autoproveïment d’aquest tipus de productes», essencials per a la prestació de qualsevol tipus d’activitat, no només la sanitària, així com per reduir l’exposició del país a les «convulsions» que els mercats internacionals estan patint, «i puguin patir en el futur».

Notícies relacionades

Entre els documents que inclou Indústria hi ha informació sobre els diferents tipus de mascaretes: Mascareta amb filtre de partícules i mascareta autofiltrant o mitja mascareta filtrant contra partícula, totes dues protegeixen a qui les porta posades; mascareta quirúrgica, que evita la trasmisión tot i que també pot proporcionar protecció; mascareta dual, la mateixa que la quirúrgica, però amb un autofiltre de partícules, i mascareta higiènica, aquella que no està dissenyada per protegir de cap risc.

Però, també, altres documents, com ara una guia per saber com posar-se o treure’s uns guants, informació per a la fabricació de pantalles facials o una llista de totes les normes aplicables a un vestit EPI i a les mascaretes. A més, el ministeri inclou la possibilitat de subscripció al servei d’alerta de publicació de noves guies per estar informat de qualsevol canvi o informació nova.