en ple confinament

Ikea manté oberta la venda 'online'

Malgrat el tancament de botigues, la firma segueix enviant productes, especialment els relacionats amb teletreball i jocs infantils

ikea

ikea / JEFF PACHOUD (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Ikea manté la venda ‘online’ malgrat el tancament de totes les seves botigues. El decret del Govern del 29 de març que permet el comerç electrònic ha donat una vàlvula d’escapament a les firmes per continuar venent productes. En el cas d’Ikea, que està venent especialment productes relacionats amb espais de treball i oficines a casa, i també el relacionat amb l’emmagatzematge. La direcció d’Ikea admet que «algunes entregues puguin arribar amb retard per la particularitat de la situació».  «Passar temps a casa en família ha passat a ser una prioritat, per la qual cosa també estem experimentant un creixement molt significatiu en parament de cuina i joguines i jocs infantils», diuen a Ikea. I afegeixen que també «comencen a destacar durant l’última setmana les vendes dels productes de jardí i terrassa, possiblement perquè comencem a preparar-nos per al final del confinament».

Malgrat l’intent de mantenir una certa activitat tot i el tancament de botigues, Ikea recorda que no es manté el servei d’instal·lació i muntatge de mobles, ja que no està contemplat en les activitats autoritzades pel Govern. 

Per intentar activar la demanda, la cadena sueca manté aquesta setmana l’oferta de la cuina infantil Duktig i preveu fer ofertes sobre el seu divan Hemnes la setmana del 6 al 12 d’abril (a més de les ofertes mensuals a socis). 

Els terminis d’entrega s’han vist ressentits, tot i que Ikea assegura que el servei de paqueteria està complint els temps d’entrega d’entre tres i cinc dies feiners amb un cost de quatre euros. Per a enviaments de mobles grans o grans volums, l’enviament sí que pot retardar-se fins a més de 15 dies, depenent del codi postal.

Erto

Ikea va presentar un expedient de regulació temporal de l’ocupació la setmana passada que afecta el 83% de la seva plantilla a Espanya, que està formada per gairebé 8.000 treballadors. L’erto es va presentar a causa de força major al tenir les botigues tancades des del 14 de març i s’estendrà fins que acabi l’estat d’alarma i es puguin a tornar a obrir els establiments.

Notícies relacionades

L’expedient afecta majoritàriament els empleats dels establiments comercials d’Ikea i en queden exclosos els que treballen al centre de logística de l’empresa, a Valls, els d’oficines centrals, els de venda ‘online’ i atenció al client, a més de personal de manteniment i seguretat.

L’obligació de tancar comerços a causa de la crisi sanitària derivada del coronavirus no només ha afectat els 16 grans establiments que té Ikea a Espanya, sinó també la resta de formats, com les botigues de proximitat i els punts d’entrega de mercaderies.