PER EVITAR CONTAGIS

Elevat a 50 euros el límit per no haver de posar el pin en compres amb targeta 'contactless'

La mesura acordada per bancs i mitjans de pagament europeus s'aplica ja de manera progressiva

zentauroepp49104367 revolving200304134252

zentauroepp49104367 revolving200304134252 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’exigència de marcar el pin en els pagaments amb targeta s’aplicarà a les operacions de més de 50 euros. Malgrat el problema de seguretat que pot suposar en el cas de sostracció, les entitats financeres que formen part del sistema espanyol de pagaments amb targeta han acordat, juntament amb les firmes de mitjans de pagament internacionals, ampliar de manera temporal de 20 a 50 euros el límit contactless.

Aquesta mesura serà vigent almenys mentre continuïn les mesures extraordinàries de l’estat d’alarma amb motiu de la situació ocasionada per l’expansió del coronavirus Covid-19, amb l’objectiu de reduir el risc de contagi per l’ús normal del terminal de pagament.  

El canvi s’ha iniciat amb l’inici del mes però dependrà de l’adaptació de les xarxes i dels punts de venda oberts. Malgrat aquesta decisió, segueix en vigor la directiva europea de pagaments PSD2, que requereix el pin si s’acumulen 150 euros en despeses durant el dia o cinc operacions. 

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa està lligada a una recomanació de l’autoritat bancària europea.  En els últims dies s’havien registrat queixes per part dels clients de les cadenes de venda del sector d’alimentació, tot i que es resolia en part amb l’ús de guants de plàstic per teclejar el pin o mitjançant el pagament amb mòbil NFC. 

Algunes cadenes han anunciat que el canvi en la mecànica de pagament s’aplicarà des d’aquest divendres, ja que depèn que les diferents entitats bancàries també l’hagin activat als seus clients. S’estima que amb aquesta mesura s’agilitin també les cues a les caixes dels supermercats.