Canvis

Prohibit apujar el preu de la tarifa de telefonia però no canviar de companyia

L'Executiu «matisa» la norma de prohibir la portabilitat i la manté només en el cas que existeixi desplaçament

masvoz-da-mundial-de-la-voz--telefona-voip

masvoz-da-mundial-de-la-voz--telefona-voip

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern prohibeix a les operadores apujar el preu de les tarifes que els usuaris tenen contractades durant l’estat d’alarma. Una mesura inclosa en el decret de prop de 50 mesures a les quals l’Executiu ha donat llum verda aquest dimarts i en el qual es «matisa» la prohibició que els usuaris no puguin canviar de companyia de telèfon, mòbil o fix, durant el període de confinament.

La nova norma estableix que la suspensió de la portabilitat  –mecanisme pel qual els clients poden canviar d’operador de telefonia de forma gratuïta mantenint el mateix número– només afecta aquelles operacions en les quals hi hagi «necessitat dels usuaris de desplaçar-se físicament a les botigues o que es facin intervencions físiques en el seu domicili», excepte en casos de força major.

Notícies relacionades

Aquest canvi afecta principalment les línies de telèfon mòbil en les quals la portabilitat es fa principalment de forma virtual o a través d’atenció telefònica i només serà necessari el canvi de la targeta SIM, que podria ser enviada per correu, mentre en el cas de la línia fixa és gairebé sempre necessària l’assistència domiciliària.

Com a contraprestació a aquesta mesura i per evitar que el consumidor «es pugui veure perjudicat» per la suspensió d’aquestes operacions de portabilitat, s’estableix que els usuaris no puguin veure incrementades les tarifes durant el temps en què no poden canviar de companyia.