El Govern aprova una moratòria de quotes socials per a pimes i autònoms

Nadia Calviño anuncia un termini de sis mesos per fer front a aquests pagaments

zentauroepp50446820 washington  united states   17 10 2019   nadia calvino  spai191019172043

zentauroepp50446820 washington united states 17 10 2019 nadia calvino spai191019172043 / ERIK S LESSER

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern ha anunciat una moratòria de sis mesos en el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social per als autònoms, així com per a les petites i mitjanes empreses, segons ha informat la ministra d’Economia, Nadia Calviño, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

«Estem parlant de la possibilitat d’una moratòria sense interessos de la quota corresponent als dies treballats del mes de març», ha anunciat Calviño. Fa setmanes que les associacions d’autònoms (ATA, UPTA i Uatae) reclamen mesures específiques per al seu col·lectiu, tot i que la ministra ha reiterat que els autònoms és un col·lectiu «particularment atès per les accions del Govern en les últimes setmanes». 

Segons ha aclarit, aquells autònoms que hagin pagat ja la quota de març aquest dimarts «podran sol·licitar la devolució de la part que no els correspongui pagar» dels dies treballats aquest mes. «El ministeri de Seguretat Social ha proporcionat una bateria d’elements de flexibilitat per facilitar la gestió dels autònoms, particularment aquells afectats pel cessament d’activitat o que hagin vist reduïda significativament els seus ingressos», ha afegit la ministra, que ha recordat que aquests treballadors compten amb una «prestació extraordinària» en cas d’estar afectats «per aquesta situació excepcional».

Bo social

Notícies relacionades

L’Executiu ha aprovat altres mesures dirigides als autònoms i petits empresaris com l’extensió del bo social elèctric a aquells treballadors afectats per acomiadaments i autònoms amb una activitat reduïda per efecte del coronavirus, segons ha anunciat el vicepresident del Govern, Pablo Iglesias.

A més, el Govern ha ampliat la prohibició de tallar els subministraments de llum, aigua o gas «al conjunt de la població». «Mentre duri l’estat d’alarma, les empresa de llum, gas i aigua no podran tallar el suministrament», ha explicat.