mercats

El Consell Europeu desinfla la pujada de les borses

Els mercats europeus obren la sessió amb descensos per sobre del 2%

El Consell Europeu desinfla la pujada de les borses

Juan Carlos Hidalgo

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Ibex 35 ha iniciat la sessió d’aquest divendres amb una caiguda del 2,33%, cosa que ha portat el selectiu a situar-se en els 6.870,8 punts, en una jornada marcada per la incertesa davant el ràpid avançament del coronavirus a Europa i als Estats Units i els dubtes dels caps dels governs europeus per desplegar una iniciativa econòmica comuna. 

La cimera de caps d’Estat i de Govern de la UE no va aconseguir ahir cap avenç significatiu i es va saldar amb l’únic acord de donar-se 15 dies per trobar una resposta fiscal coordinada que mitigui l’impacte del coronavirus sobre les seves economies.

Després de sis hores de reunió per videoconferència, i després que Itàlia i Espanya rebutgessin un primer document per falta d’ambició econòmica, els líders europeus van pactar donar 15 dies als ministres de Finances de l’eurozona (Eurogrup) perquè presentin propostes per coordinar una actuació fiscal europea que alleugi les conseqüències de la pandèmia.

Així, l’Ibex 35 iniciava la sessió per sota de la quota dels 6.900 enters, amb la major part dels valors en vermell, després d’haver tancat ahir la seva tercera sessió en verd amb un rebot de l’1,3% i d’haver conquerit els 7.000 punts.

En els primers compassos de la sessió d’aquest divendres les caigudes més grans se les anotaven Aena (-6,6%), BBVA (-3,45%), Siemens Gamesa (-3,2%), Meliá Hotels International (-3,2%), Sabadell (-2,7%) i CaixaBank (-2,4%), mentre que en el costat contrari es col·locaven Mapfre (+1,9%), Indra (+1,7%) i Cie Automotive (+1,3%).

Caiguda generalitzada

La resta de borses europees han obert la jornada amb caigudes pròximes al 2% en el cas de Frankfurt i París i superiors al 3% per a Londres, després que el Dow Jones tanqués amb una alça del 6,38%; el Nikkei, amb una pujada del 3,88%, i la Borsa de Xangai, amb un ascens del 0,26%.

Et pot interesar

Per la seva banda, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, iniciava la jornada a l’alça fins a situar-se en els 25 dòlars, i el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava entorn dels 22 dòlars.

Així mateix, la prima de risc espanyola se situava en 93 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a 10 anys en el 0,5%, i la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava en 1,1035 ‘bitllets verds’

Temes:

Ibex 35