erto

El Corte Inglés presenta un erto per a prop de 26.000 treballadors

L'erto durarà 14 dies i afecta els grans magatzems, les botigues Sfera i Viajes El Corte Inglés

L'empresa es compromet a donar un complement fins a cobrir la totalitat del salari dels empleats

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Corte Inglés ha presentat un expedient de regulació d’ocupació temporal (erto) per a prop de 26.000 treballadors per «causa de força major», l’erto més nombrós que s’ha presentat fins a la data a Espanya pels efectes del coronavirus. La cadena es compromès a garantir el 100% del salari als treballadors. 

L’erto afecta 22.000 empleats dels grans magatzems, així com 2.000 de la firma de moda Sfera, que «s’ha vist obligada a cessar la seva activitat, a causa de força major, com a conseqüència de l’alerta sanitària», i 1.900 treballadors de la filial de Viajes El Corte Inglés, que afectarà els «professionals que treballen a les oficines a peu de carrer o a les ubicades dins dels centres comercials del grup».

Notícies relacionades

Segons ha explicat l’empresa que presideix Marta Álvarez, l’erto tindrà una durada de 14 dies, comptats des de la data de publicació del reial decret del Govern i la seva ampliació vindrà determinada pel temps que duri l’actual estat d’alarma», ha informat El Corte Inglés en un comunicat. Es tracta d’una mesura temporal, que «no afectarà l’ocupació, que es mantindrà intacta». 

L’empresa de grans magatzems s’ha compromès amb els treballadors a mantenir el salari complet durant el període de durada de l’erto. És a dir, El Corte Inglés complementarà les aportacions que realitzi l’Estat fins a cobrir la totalitat del salari dels empleats.