Reacció al coronavirus

Melià acomiada 230 treballadors i ultima una bateria d'ERO temporals

La cadena d'hotels cessa empleats per tot Espanya i CCOO i la UGT anuncien mobilitzacions de protesta

melia

melia / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La cadena d’hotels Melià ha dut a terme aquest divendres 230 acomiadaments en alguns dels seus establiments per tot Espanya. Així ho han denunciat CCOO la UGT en un comunicat conjunt, en el qual rebutgen la reacció de la companyia davant la contracció de la seva activitat, a causa de la crisi del coronavirus. Madrid, Barcelona, Mallorca, Alacant, Sevilla, Màlaga, Tenerife i Lanzarote són algunes de les localitzacions afectades. Al marge d'aquests acomiadaments, la cadena d’hotels ja ha començat a negociar una bateria d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) en diferents centres de tot el país.

Notícies relacionades

Les centrals han criticat durament en un comunicat els cessaments materialitzats aquest dijous per la companyia, que ha optat per la via més traumàtica per reorganitzar el seu excés de personal. «Han aprofitat per fer neteja», han afirmat fonts sindicals consultades. CCOO i la UGT denuncien que els acomiadaments individuals que s’han donat a conèixer aquest dijous eren treballadors amb molts anys d’antiguitat a la companyia i que la cadena hotelera «ha aprofitat» la crisi del coronavirus per justificar la retallada. Les centrals recorden que la firma hotelera va obtenir el 2019 uns beneficis de 112,9 milions d’euros.

En paral·lel, la cadena Melià ha començat a negociar, en diversos dels seus hotels, ERO temporals, davant del descens de reserves i l’augment d’anul·lacions, tal com han confirmat diverses fonts sindicals consultades. De moment, segons ha confirmat el Departament de Treball, la cadena no ha registrat a Catalunya cap expedient d’aquest tipus.