Caiguda en les vendes del 15%

Les pimes catalanes han deixat d'ingressar fins a 4.212 milions d'euros pel coronavirus

Més d'un terç de les petites i mitjanes companyies catalanes ja noten els efectes del coronavirus sobre els seus balanços

Un estudi de Pimec xifra una retallada d'entre el 10 i el 15% en les vendes de les pimes i autònoms a Catalunya

zentauroepp48052464 josep gonzalez pimec190507130936

zentauroepp48052464 josep gonzalez pimec190507130936 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les petites i mitjanes empreses catalanes han deixat d’ingressar fins ara entre 2.800 i 4.212 milions d’euros a causa dels efectes del coronavirus. Més d’un terç dels autònoms i les pimes a Catalunya ja donen compte de distorsions en els seus balanços i xifren la retallada en les seves vendes o en la seva activitat en el 10 o el 15%. El bloqueig comercial amb la Xina i, sobretot, l’efecte psicològic sobre sectors com la restauració i el turisme està llastant l’evolució de l’economia catalana i la factura pot elevar-se fins als 10.000 milions si la present situació s’allarga durant els pròxims tres mesos. Així es deriva d’una enquesta publicada aquest dimecres per la patronal catalana Pimec i efectuada a més de 1.000 companyies, durant els dies 5 i 10 de març.

L’hostaleria i la restauració estan sent els sectors més afectats, llastats per l’anul·lació de reserves, la cancel·lació de vols amb destinacions com Itàlia i la contracció del turisme provinent de destinacions amb molt pes, com el xinès. Sis de cada deu pimes d’aquest sector han experimentat ja caiguda de vendes, en una mesura o una altra. La logística és un altre sector especialment damnificat, tot i que menys que l’hostaleria i la restauració. Cinc de cada deu companyies d’aquest ram han vist reduïda la seva activitat, tot i que amb menor intensitat.