BATALLA TECNOLÒGICA

Huawei assegura que algunes operadores europees ja l'han escollit per estendre el 5G

La multinacional xinesa invertirà 200 milions d'euros en una fàbrica a França per incrementar la confiança del mercat europeu

zentauroepp49524301 epa463  kuala lumpur  malasia   22 08 2019   fotograf a de a190823125931

zentauroepp49524301 epa463 kuala lumpur malasia 22 08 2019 fotograf a de a190823125931 / FAZRY ISMAIL

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El màxim responsable de Huawei  a Europa, Abraham Liu, va afirmar aquest divendres que ja sap de manera confidencial que diversos operadors europeus elegiran Huawei per al desplegament de les seves xarxes de telecomunicacions mòbils 5G, segons informa Reuters. La desconfiança escampada pels Estats Units amb la tecnològica xinesa i la seva capacitat per espiar els ciutadans i els estats està sent contrarestada per la firma asiàtica amb l’anunci d’inversions i aliances amb operadores europees. Huawei ha anunciat que invertirà 200 milions d’euros en una fàbrica a França.

Tot i que la principal firma de telecomunicacions francesa, Orange, ja ha elegit Nokia i Ericsson per desplegar les seves xarxes 5G, Huawei assegura que altres operadores ja s’han compromès per utilitzar la tecnologia de Huawei a les seves xarxes.

L’aposta per Huawei a França, per exemple, l’estan duent a terme operadors més petits. Huawei ha anunciat que implantarà una fàbrica a França que donarà ocupació a 500 persones i facturarà més de 1.000 milions a l’any. L’equipament produït dins de les seves parets de la fàbrica es distribuirà principalment a Europa, tot i que les estacions base que sortiran de les instal·lacions no es consideren crítiques per a la infraestructura de xarxa 5G.

El grup amb seu a Shenzhen, que nega que el seu equip representi un risc de seguretat, es troba al centre d’una tempesta que enfronta els Estats Units amb la Xina per la tecnologia mòbil 5G de pròxima generació. Europa s’ha convertit en un important camp de batalla en aquesta pugna comercial. 

Sobre el paper, Huawei i els seus dos rivals europeus, Nokia i Ericsson, poden fer negocis a França. Però fonts pròximes a la indústria francesa de les telecomunicacions diuen que temen que Huawei sigui exclòs fins i tot si no hi ha una prohibició formal. 

Els membres del Congrés dels Estats Units van fer dimecres un altre pas per intentar incitar la Gran Bretanya a revertir la seva decisió de permetre que Huawei Technologies Co de la Xina construeixi porcions de les xarxes 5G de pròxima generació del Regne Unit.

Notícies relacionades

El president dels EUA, Donald Trump, va firmar una ordre executiva el maig que prohibeix a les companyies nord-americanes utilitzar equips de telecomunicacions fabricats per companyies que es consideren un risc per a la seguretat nacional, com Huawei. L’administració Trump també va afegir Huawei a la seva llista negra de comerç. Al novembre, la Comissió Federal de Comunicacions va continuar votant per unanimitat per designar Huawei i ZTE com a riscos de seguretat nacional, impedint efectivament que els seus clients rurals als Estats Units utilitzin un fons governamental de 8.500 milions de dòlars per comprar equips. «Necessitem fer més per apuntalar les nostres pròpies defenses de xarxa contra ‘hackers’ i actors patrocinats per l’Estat, especialment a les comunitats rurals i marginades de la nostra nació. Aquest esforç requerirà el desenvolupament d’una estratègia integral per assegurar la cadena de subministrament de telecomunicacions», va dir el senador. Roger Wicker, president republicà del Comitè de Comerç.

El Congrés va aprovar també una legislació per reemborsar els proveïdors de telecomunicacions amb menys de dos milions de clients que reemplacen els equips a les seves xarxes que es consideren un risc per a la seguretat nacional.

Temes:

Huawei Mòbils