CONSULTORIA TECNOLÒGICA

Seidor va facturar 464 milions el 2019, i preveu assolir els 500 milions aquest any

La firma tecnològica catalana més gran del país planeja l'expansió als mercats asiàtics i mantenir els creixements anuals de dos dígits

seidor1

seidor1

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La consultora multinacional catalana especialitzada en serveis i solucions tecnològiques Seidor va tancar el 2019 amb una facturació de 464 milions d’euros, un 12 % més que l’any anterior, i manté les seves previsions d’arribar als 500 milions el 2020. A l’empara de la imparable digitalització de les petites i mitjanes empreses, Seidor s’ha consolidat com l’empresa catalana tecnològica més gran del país, especialitzada en la implementació de ‘software’ de gestió SAP i Microsoft, però actualment en procés de diversificació i potenciació de noves tecnologies com l’internet de les coses o intel·ligència artificial. 

Els directors generals adjunts de la companyia, Eduard Farga i Alejandro Daniel, han presentat aquest dimecres els resultats del 2019, que han qualificat d’«excel·lents» i han confirmat els plans de l’empresa de mantenir una política oberta a operacions de compra per al creixement amb fons propis. Aquesta empresa familiar ja ocupa més de 4.800 persones a 40 països.

L’any passat, Seidor va comprar la firma Procons-4iT, líder al Pròxim Orient en la implementació de solucions SAP Business One. També va obrir una primera seu a Taiwan, que ha de ser el primer pas per estendre serveis de consultoria directes a tota l’àrea Àsia-Pacífic, amb especial atenció a la Xina. 

Al llarg de l’última dècada, Seidor ha crescut a un ritme mitjana sostinguda del 16 % i pràcticament ha multiplicat per quatre el seu volum de negoci. El mercat espanyol va facturar 303 milions d’euros el 2019, amb un creixement d’un 14 % respecte a l’exercici anterior, mentre que el negoci internacional va assolir 161 milions de facturació, amb un increment del 9 %, i ja representa un 35 % de les vendes globals.

Aquest menor creixement internacional ve donat per les tensions registrades en alguns països de Llatinoamèrica, que ha generat certa reducció de l’activitat econòmica i la devaluació de les monedes.

En la seva aposta per la innovació, la firma ha avançat la intenció de crear un programa d’assessorament a directius en el camp de l’assessoria tecnològica, la transició digital i la ciberseguretat. En aquest context, planeja crear un club d’innovació al 22@ per possibilitar l’intercanvi d’idees i en què Seidor serà el soci tecnològic.

Tot i que el seu mercat principal són les pimes, Seidor també està augmentant la capacitat per treballar amb grans empreses i per créixer en el sector públic. 

Sobre el coronavirus, Farga ha destacat que, en la seva empresa, no tenen cap afectació ni la situació creada pel virus ha impactat en el seu negoci, tot i això han pres una sèrie de mesures preventives en línia amb el que recomanen les autoritats sanitàries. Han aprofitat al màxim les tecnologies per reduir el nombre de viatges i, sobretot, no es desplacen a les zones de més risc.

Notícies relacionades

Seidor és una empresa familiar catalana, el soci majoritari de la qual és la família Benito, i compta amb socis professionals per al desenvolupament del negoci en un centenar de països.

L’empresa té una plantilla de 4.883 professionals repartits per tot el món, 2.478 dels quals són a Espanya, té 67 seus, presència en 40 països i 5 continents i més de 8.500 clients. 

Temes:

Empreses