esdeveniment suspès a barcelona

Els hotels de 4 i 5 estrelles van tenir una ocupació del 37% la setmana del Mobile

Els establiments van ingressar només un 9% menys pel compromís assumit pels clients amb la reserva

zentauroepp42909307 hotel vela180413205431

zentauroepp42909307 hotel vela180413205431

2
Es llegeix en minuts

Els hotels de 4 i 5 estrelles de Barcelona han registrat una ocupació mitjana del 37% durant aquesta setmana, en què s’havia de celebrar el Mobile, davant la previsió del 91% que tenien fa unes setmanes, tot i que la facturació no ha patit tant perquè moltes habitacions ja estaven compromeses i han sigut abonades.

Fonts de la promotora i consultora 3Capital han explicat que els hotels de 3, 4 i 5 estrelles han registrat sols un 9% menys dels ingressos previstos abans de la cancel·lació del Mobile pel coronavirus a causa del fet que moltes de les habitacions ja estaven contractades anteriorment i, per tant, es facturaran igualment. Segons la consultora, almenys tres nits de les reserves hoteleres fetes per al congrés, que s’havia de celebrar entre el 24 i el 27 de febrer, seran abonades als establiments inclosos en l’acord entre l’organització del Mobile i el Gremi d’Hotels de Barcelona.

BNetwork, l’empresa que s’encarrega d’organitzar, entre altres coses, l’allotjament del congrés, exigeix contractar a tarifa taxada amb un any d’antelació entre un 70% i un 80% de l’oferta d’habitacions de cada hotel que entren en l’acord. Així, aquests hotels s’asseguren l’ingrés independentment de possibles cancel·lacions, amb la qual cosa, almenys, aquelles tres nits de reserva hotelera han de ser abonades als establiments participants d’aquest acord, i, al seu torn, els hotels les poden tornar a posar al mercat a preu lliure.

Hotels més afectats

Per això, «la majoria d’hotels d’entre 3 i 5 estrelles de la ciutat han sortit relativament airosos d’aquesta situació», segons 3Capital. Els hotelers més afectats per la cancel·lació del Mobile són els que estan fora de l’acord del Gremi d’Hotels o els que tenien molt poques habitacions incloses en aquest contracte i esperaven a última hora per apujar els preus davant de la gran quantitat de demanda que es registrava.

Els preus a què s’han venut les habitacions aquesta setmana són «històricament baixos» per a la setmana del Mobile, entre 75 i 150 euros en hotels de quatre estrelles, i inferiors a 200 euros a cinc estrelles.

Algunes de les cadenes amb més nombre de llits disponibles han fet una certa «guerra de preus» molt concentrada en el temps, amb grans ajustaments en molt pocs dies a partir de l’anunci de la cancel·lació del Mobile.

Mantenir el viatge

Notícies relacionades

La Tech Spirit Barcelona, l’esdeveniment sorgit per pal·liar la pèrdua del Mobile World Congress i del saló 4YFN, ha contribuït al fet que moltes persones hagin mantingut els seus viatges a Barcelona per participar en aquestes jornades. També moltes altres empreses han decidit mantenir les reunions que tenien previst fer a l’empara del Mobile després de la cancel·lació del congrés.

No obstant, després de la suspensió d’aquesta gran trobada tecnològica, nombroses companyies han ajornat les seves reunions a l’espera de veure com evoluciona la situació, que, si no reverteix o s’agreuja en les pròximes dues setmanes, comportarà tensions de tresoreria durant el primer quadrimestre del 2020, amb una baixada de fins al 15% respecte als ingressos inicialment previstos, segons la consultora.