efecte mediambiental

Viladecans ofereix terrenys a Aena per compensar l'ampliació de la tercera pista

L'alcalde de la població recolza el projecte del gestor aeroportuari per convertir el Prat en un 'hub'

zentauroepp52440949 eco200223150118

zentauroepp52440949 eco200223150118 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha ofert a Aena la possibilitat de compensar, amb terrenys d’aquesta població, les afectacions als espais naturals que suposaria l’ampliació de la tercera pista. El municipi guanyaria, d’aquesta manera, espais de protecció natural. «Som conscients de la importància de l’ampliació de l’aeroport i, si això suposa modificar espais naturals, Viladecans s’ofereix a treballar amb Aena per compensar-los», ha comentat l’alcalde en un comunicat.

Ruiz ha mantingut aquest divendres una reunió amb el president d’Aena, Maurici Lucena, que ahir en una conferència al Cercle d’Economia va donar a conèixer els plans del gestor aeroportuari per al creixement de l’aeroport barceloní i va condicionar la inversió de 1.500 milions que Aena té previstos a l’ampliació de la tercera pista (la més propera al mar) uns 500 metres cap a l’est, cosa que afecta la llacuna de la Ricarda, una zona inclosa a la Xarxa Natura 2000 i, per tant, protegida per la UE. Segons el municipi de Viladecans, el projecte suposarà també la reducció de la petjada acústica sobre Viladecans, Gavà i Castelldefels. 

Ciutat aeroportuària

Lucena ha presentat a Ruiz el projecte de ciutat aeroportuària, una iniciativa que complementa la del desenvolupament de l’aeroport, que té per objecte convertir l’equipament en un gran ‘hub’ internacional i garantir el seu bon funcionament futur, ja que l’aeròdrom actualment està a prop de la saturació funcional.

Viladecans reconeix l’afectació sobre la Ricarda, raó per la qual ofereix terrenys perquè Aena pugui compensar l’afectació mediambiental en aquest territori, més pròxim al Prat de Llobregat.

Notícies relacionades

El ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició de JxCat, acordada amb Barcelona en Comú, el PSC i ERC, que aposta per defensar el creixement de l’aeroport del Prat, especialment pel que fa a vols de llarga distància, i per analitzar com es pot aconseguir.