NOVES MESURES

El Govern pujarà l'IVA del tabac i les cases d'apostes i baixarà el dels productes d'higiene femenina

Unides Podem confirma que la reforma fiscal de l'executiu rebaixarà els impostos dels productes higiènics femenins del 10% al 4% i el dels serveis veterinaris del 21% al 10%

undefined51628619 graf8452  madrid  07 01 2020   el l der de unidas podemos  p200107203933

undefined51628619 graf8452 madrid 07 01 2020 el l der de unidas podemos p200107203933 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El diputat d’Unides PodemTxema Guijarro, ha avançat que entre les mesures de la reforma fiscal consensuada entre el PSOE i Unides Podem s’inclourà l’augment de l’IVA  al tabac i a les cases d’apostes i una baixada per als productes d’higiene femenina i els serveis veterinaris.

Així ho ha assegurat Guijarro durant la seva intervenció en el debat al Ple del Congrés sobre l’acord del Govern relatiu al nou camí d’estabilitat pressupostària i el límit de despesa no financer (‘sostre de despesa’), preludi dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2020.

Guijarro ha destacat que les mesures econòmiques pactades entre el PSOE i Unides Podem per a la reforma fiscal, que ha començat a implementar el Govern, «reprenen el camí de la justícia fiscal, el camí que aquest país havia perdut fa temps i que comença novament».

En aquest sentit, ha explicat que, en matèria d’imposició directa, la reforma fiscal inclourà una pujada de l’últim tram de l’IRPF i s’harmonitzarà Societats, reduint-se el tipus aplicat a les pimes.

No obstant, ha revelat que les modificacions més importants en matèria tributària tindran lloc en imposició indirecta, de manera que l’IVA «s’apujarà en determinats productes i serveis» com el tabac i les cases d’apostes, mentre que baixarà per als productes d’higiene femenina i els serveis veterinaris.

Notícies relacionades

Previsiblement l’IVA de productes femenins baixarà del 10% al 4% i el veterinari, del 21% al 10%. En tot cas, les variacions de l’IVA sobre el tabac no figuren dins de l’acord presentat per PSOE i Unides Podem per a la formació del Govern de coalició i la investidura de Pedro Sánchez.

També ha recordat que aquestes mesures van acompanyades de la creació de nous impostos a determinats serveis digitals (‘Taxa Google’) i a les transaccions financeres (‘Taxa Tobin’).