MATÈRIES PRIMERES

La cotització de l'or bat rècords per la incertesa econòmica

En dòlars assoleix el preu més gran des del 2013 i en euros mai havia aconseguit els nivells actuals

Una moneda d'or de 24 quirats té un preu superior als 420 euros a les cases de compravenda

La imatge mostra un quilo d’or.

La imatge mostra un quilo d’or. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La cotització or ha superat aquest dijous els 1.600 dòlars per unça, preu que no es veia des de començaments del 2013. En euros, el preu és el més alt de la història, fins gairebé arribar als 1.500 euros per unça aquest mig dia. Els experts assenyalen l’amenaça del coronavirus xinès com a causa principal de l’escalada del preu de l’or, juntament amb les tensions geopolítiques. Els dos elements animen la cotització de l’actiu considerat més segur. A la pràctica, a les cases de compravenda d’or és possible aconseguir la venda d’una moneda d’or de 24 quirats per uns 420 euros. L’or més utilitzat en joieria, de 18 quirats, es paga a uns 28-30 dòlars el gram. 

Evolució del preu de l’or.

En el que ha transcorregut del 2020 ja suma unes alces superiors al 6%, en una tendència a la qual és difícil posar límits.

L’opinió dels analistes 

Notícies relacionades

L’or s’ha convertit en un dels productes d’inversió preferit. Sobre la seva evolució futura, els experts d’inversión.com recomanen prudència i només n’aconsellen la compra si l’or supera els 1.612,8 dòlars, un línia de resistència la superació de la qual indicaria des d’un punt de vista d’anàlisi xartista que l’actiu està en condicions de buscar noves línies de resistència. En aquest cas, els analistes preveuen la possibilitat de pujades de l’ordre de 10-12 punts bàsics. Si la pujada es consolidés, aquests experts preveuen que arribi a una cotització d’1.636,3 dòlars per unça. 

Si, al contrari, iniciés un moviment baixista, els experts dubten que baixi dels 1.560 dòlars. Al marge d’anàlisi de tall tan especulativa, l’or ha demostrat en els últims anys una solidesa en la seva cotització no igualada per altres actius. 

Temes:

Empreses