protesta

Treballadors de Nissan reclamen un pla de futur per a Barcelona

Uns 1.300 empleats de la companyia es manifesten contra la caiguda de la producció a les fàbriques del grup

zentauroepp52350546 eco200218193025

zentauroepp52350546 eco200218193025 / Alvaro Monge

1
Es llegeix en minuts

Uns 1.300 treballadors de Nissan, segons la Guàrdia Urbana, han tallat diversos carrers del centre de Barcelona aquest dimarts per reclamar un pla que asseguri el futur dels empleats de l’empresa i els seus proveïdors a Espanya. Els treballadors de la multinacional han tornat als carrers després de concentrar-se fa dues setmanes davant del consolat del Japó, mentre que avui la protesta ha engegat al centre de Barcelona, on s’han reunit centenars de treballadors de les plantes de Nissan a la Zona Franca barcelonina, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac.

Amb ells hi havia treballadors d’altres empreses en recolzament a la seva causa, com una quinzena d’empleats de la fàbrica de la multinacional alemanya Continental a Rubí (Barcelona). «La situació és insostenible», ha lamentat el portaveu de CCOO a la planta barcelonina de Nissan, Miguel Ángel Boiza, que ha alertat que la producció a la planta de la Zona Franca «és cada vegada menor».

Menys del 20% de capacitat

Notícies relacionades

I és que aquesta fàbrica, la més important del fabricant japonès a Espanya, es troba per sota del 20% de la seva capacitat després de les decisions adoptades en els últims mesos per part de Nissan. Boiza ha recordat que la fàbrica de la Zona Franca deixarà de fabricar a partir de maig la ‘pick-up’ X-Class de Mercedes, i després de Setmana Santa es retallarà la producció de la furgoneta elèctrica eNV200.

Si bé el 2019 la producció anual de la fàbrica es trobava en 55.000 unitats, el portaveu sindical ha calculat que l’any que ve la xifra es reduirà a 42.000 vehicles. «O ens assignen la producció d’un nou model o deixem sense feina més de 20.000 famílies, entre treballadors directes, proveïdors i subcontractes», ha afirmat Boiza.

Temes:

Nissan