adquisicions

Grifols s'alia amb un fons de l'Aràbia Saudita per crear centres de plasma al país

La companyia reforça la seva presència en aquesta zona i enforteix alhora el sistema sanitari del regne del golf pèrsic

GRAFCAT9519. SANT CUGAT (BARCELONA), 24/05/2019.- Los consejeros delegados de Grifols, Raimon Grifols (i) y Víctor Grifols Deu (d), al inicio de la Junta General de Accionistas de la multinacional catalana de hemoderivados que se celebra este viernes en Barcelona con puntos de interés como la expansión internacional de la compañía en China y los resultados de su ensayo clínico para ralentizar la evolución del Alzheimer. EFE/Toni Albir

GRAFCAT9519. SANT CUGAT (BARCELONA), 24/05/2019.- Los consejeros delegados de Grifols, Raimon Grifols (i) y Víctor Grifols Deu (d), al inicio de la Junta General de Accionistas de la multinacional catalana de hemoderivados que se celebra este viernes en Barcelona con puntos de interés como la expansión internacional de la compañía en China y los resultados de su ensayo clínico para ralentizar la evolución del Alzheimer. EFE/Toni Albir / Toni Albir (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La multinacional catalana Grifols s’ha aliat amb el fons d’inversió pública de l’Aràbia Saudita per desenvolupar junts centres de plasma i instal·lacions productives en aquest país, cosa que inclou una planta de fraccionament i una altra de purificació de proteïnes.

El regulador borsari espanyol, Grifols ha precisat que aquest projecte s’articularà a través d’una aliança d’empreses (‘joint venture’) participada per Grifols i aquest fons d’inversió pública de l’Aràbia Saudita.

D’aquesta manera, Grifols reforça la seva presència en aquesta zona i enforteix alhora el sistema sanitari de l’Aràbia Saudita, ha assegurat la companyia en un comunicat, en el qual remarca que l’objectiu últim de l’acord és impulsar l’autoproveïment de medicaments plasmàtics en aquesta regió.

Les dues parts han subscrit un acord no vinculant, ha aclarit Grifols, que ha afegit que «les dues parts determinaran les necessitats de finançament del projecte».

La companyia aportarà a aquesta aliança d’empreses «no només el seu coneixement i experiència en el sector, sinó també la seva propietat intel·lectual, proporcionant, entre d’altres, serveis d’enginyeria i de garantia de qualitat amb els quals proporcionarà recolzament en la creació de la infraestructura i la implementació de processos de la ‘joint venture’, sota els més estrictes estàndards de qualitat i seguretat».

Notícies relacionades

Així mateix, la companyia catalana precisa que, mentre els centres de plasma i les fàbriques no estiguin construïdes, «garantirà el subministrament de productes derivats del plasma al Regne de l’Aràbia Saudita».

Víctor Grífols Déu, un dels dos consellers delegats de Grifols, s’ha mostrat «molt satisfet de formar part d’una col·laboració que contribuirà al desenvolupament del sistema sanitari del país i a permetre que més pacients tinguin accés» als tractaments de Grifols.