infraestructures

Aena adjudica el projecte arquitectònic de la Terminal Satèl·lit a Prointec

La firma ha presentat l'oferta més barata, amb 12,65 milions d'euros

Un avió despega del aeroport de Barcelona.

Un avió despega del aeroport de Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Aena ha adjudicat el projecte arquitectònic de la futura Terminal Satèl·lit de la T1 de l’aeroport Barcelona-el Prat al consorci Prointec-One Works que és el que ha presentat l’oferta més barata, amb 12,65 milions d’euros, segons han donat a conèixer fonts empresarials. Aena també va aprovar l’oferta formada per l’UTE Bofill, Typsa i Vidal, tot i que finalment ha sigut adjudicada a l’altre grup empresarial. Un total de vuit consorcis havien entrat en la recta final de la licitació restringida organitzada per l’operador aeroportuari.

Es tracta d’un projecte emblemàtic per a l’aeroport barceloní en tant que ha de permetre l’augment de la capacitat del Prat, que el 2019 ja va arribar als 52 milions de passatgers i té el seu sostre en 55 milions si no s’amplien les instal·lacions aeroportuàries de Barcelona.  L’adjudicació definitiva depèn del consell d’administració del gestor que encara s’ha de reunir. 

Notícies relacionades

L’assistència tècnica per a la redacció del projecte va sortir a concurs amb un pressupost de 12 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. L’esmentada assistència inclou la redacció dels projectes constructius que serveixin de base per a licitació de les obres del nou Edifici Satèl·lit T1S, la reconfiguració de la terminal T-1, l’ampliació del túnel de connexió de la T-1 amb el nou edifici satèl·lit, l’ampliació dels aparcaments  de l’esmentada terminal i modificacions al camp de vols amb la construcció d’una nova plataforma d’estacionament d’aeronaus associada al nou edifici satèl·lit i de nous carrers de rodatge.

>

Temes:

AENA