Fòrum a Dubai

L'FMI preveu que l'economia mundial caigui fins al 0,2% pel coronavirus

La directora gerent de la institució, Kristalina Georgieva, admet que encara és difícil calcular-ne l'impacte definitiu

IMF Managing Director Kristalina Georgieva speaks at the Global Women’s Forum in Dubai, United Arab Emirates, February 16, 2020. REUTERS/Christopher Pike

IMF Managing Director Kristalina Georgieva speaks at the Global Women’s Forum in Dubai, United Arab Emirates, February 16, 2020. REUTERS/Christopher Pike / CHRISTOPHER PIKE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, va indicar aquest diumenge a la ciutat emirat de Dubai que el creixement de l’economia mundial, estimat en el 3,3% per al 2020, es podria veure rebaixat entre un 0,1% i un 0,2% pel brot de coronavirus, si bé encara és aviat per conèixer el seu impacte. «Esperem que la nostra predicció és el 3,3%, aquí potser [hi podria haver] un tall del 0,1% al 0,2% en l’espai percentual en el creixement del 3,3% el 2020», va dir Georgieva, durant una intervenció al Fòrum Global de Dones 2020 a Dubai.

La cap de l’FMI va indicar que si el coronavirus de Wuhan (Covid-19) es conté ràpidament, hi podria haver una caiguda brusca en l’economia seguida d’una «molt ràpida recuperació», el que es coneix com una corba V. No obstant, va considerar que encara és aviat per saber quin serà l’impacte exacte del brot.

«Som en un món amb més incertesa, hem d’aprendre a construir més predictibilitat [...] La naturalesa del virus és desconeguda, igual que com de ràpid Xina pot contenir-lo», va concloure.

Notícies relacionades

Les morts pel Covid-19 segueixen en augment i ja sumen 1.665 persones a la Xina, després d’afegir-se aquest diumenge 142 morts al recompte oficial. En contrast, els nous casos confirmats al país asiàtic emprenen una tendència a la baixa: si bé la Comissió Nacional de Salut xinesa va anunciar divendres 5.090 nous casos i el dissabte 2.641, en l’últim recompte d’avui aquesta xifra baixa a 2.009 persones.

Els Emirats Àrabs Units ha comptabilitzat fins a la data vuit casos de coronavirus, entre ells quatre membres d’una família xinesa, si bé, almenys tres d’ells, s’han recuperat ja.

Temes:

FMI