FUNDACIÓ BANCÀRIA

Les entitats bancàries adherides al WSBI destinaran més de 1.300 milions d'euros anuals a acció social

Fainé i Slim insten que les institucions financeres contribueixin a millorar la situació de persones en situació de vulnerabilitat

h-haasis---i-fain---c-slim-c-de-noose---reunin-wsbi-mxico

h-haasis---i-fain---c-slim-c-de-noose---reunin-wsbi-mxico / Eleusis Llanderal Arango

1
Es llegeix en minuts

El Comitè de Presidents de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, per la seva sigla en anglès), encapçalat per Isidre Fainé, reunit a Mèxic i amb la participació de l’empresari Carlos Slim, ha acordat destinar 1.300 milions anuals a finalitats socials. 

Durant la seva intervenció en el Comitè, Isidre Fainé va valorar que «aquesta xifra d’inversió en acció social està plenament alineada amb el principal propòsit del WSBI: promoure la sostenibilitat econòmica i social, amb l’objectiu de contribuir al progrés i el benestar de les persones, especialment, d’aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat». 

En el marc de la trobada, els membres del comitè de presidents d’entitats financeres van conèixer de primera mà l’acció social a Mèxic de la Sparkassenstiftung für internationale Kooperation (Fundació de les Caixes d’Estalvi d’Alemanya per a la Cooperació Internacional). La seva activitat es focalitza en projectes d’inclusió financera. En aquesta mateixa línia, les dues jornades de treball van permetre posar en comú els projectes socials i bones pràctiques de les entitats bancàries vinculades al WSBI.

Notícies relacionades

Isidre Fainé, també president de la Fundació Bancària ‘La Caixa’, va ser nomenat màxim representant del WSBI el novembre del 2018. El WSBI, nascut el 1924, representa els interessos de 6.760 caixes d’estalvis i bancs minoristes repartits per tot el món. En xifres, els membres del WSBI tenen un total de 15 bilions d’euros de balanç, i atenen 1.700 milions de clients a prop de 80 països, on ofereixen serveis bancaris a famílies i pimes.

Aquesta organització es focalitza en qüestions de rellevància global que afecten la indústria bancària minorista. El mandat de Fainé com a president del WSBI, que comprèn el període 2018-2021, està marcat per tres prioritats: consolidar la interlocució amb els principals organismes internacionals (BIS, FMI, OCDE i IOSCO, entre d’altres), reforçar la col·laboració entre els diferents membres i fomentar la inclusió financera. Com a president del WSBI, Fainé també està impulsant la incorporació de nous membres, l’increment de la visibilitat de l’institut a nivell global i la promoció de l’intercanvi de bones pràctiques i know-how. A més d’Isidre Fainé, el Comitè de Presidents del WSBI està compost per un total de 12 membres procedents d’Alemanya, els Estats Units, la Xina, el Perú i Tanzània, entre altres països.