PREUS A L'ALÇA

La inflació puja a l'1,1% al gener, tres dècimes més, per l'electricitat

luz / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’índex de preus de consum (IPC) es va situar en l’1,1 % en taxa interanual al gener, tres dècimes més que al desembre, a causa del repunt dels preus de l’electricitat, el gasoil per a calefacció i el peix, segons publica aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’IPC torna així a situar-se per sobre de l’1% per primera vegada des de l’abril del 2019, i posa fi, així, als febles avenços registrats des d’aleshores, el maig (0,8%), juny (0,4%), juliol (0,5%), agost (0,3%), setembre (0,1%), octubre (0,1%), el novembre (0,4%) i desembre (0,8%).

L’INE ha confirmat la dada avançada el 31 de gener, que dona un repunt dels preus impulsat pel grup de vivenda (en què s’inclou l’electricitat), ja que, tot i que la seva taxa cau un 3,5%, aquest descens és un punt i mig inferior al registrat al desembre.


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres, us podeu descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També us podeu subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament a casa, així disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al Club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!

Temes:

Consum IPC