per al pròxim 26 de febrer

El jutge imputa l'exsecretari d'Estat de Telecomunicacions per adjudicacions al Grup Zed

Víctor Calvo Sotelo haurà de respondre pels contractes que el Govern va atribuir a l'empresa en l'època de Sòria com a ministre d'Indústria

GRA221. MADRID, 04/04/2016.- El secretario de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información, Víctor Calvo-Sotelo (c), junto al vicepresidente ejecutivo de la Fundación Telefónica, Emilio Gilolmo (d), y el el presidente de Telefónica España, Luis Miguel Gilpérez (i), durante la presentación hoy del informe La Sociedad de la Información en España 2015. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRA221. MADRID, 04/04/2016.- El secretario de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información, Víctor Calvo-Sotelo (c), junto al vicepresidente ejecutivo de la Fundación Telefónica, Emilio Gilolmo (d), y el el presidente de Telefónica España, Luis Miguel Gilpérez (i), durante la presentación hoy del informe La Sociedad de la Información en España 2015. EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha citat en qualitat d’investigat l’exsecretari d’Estat de Telecomunicacions Víctor Calvo Sotelo, que va exercir quan José Manuel Soria dirigia el Ministeri d’Indústria, per adjudicacions al Grup Zed, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Calvo Sotelo ha sigut convocat pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, el pròxim 26 de febrer perquè respongui pels contractes que el Govern va adjudicar al Grup del qual era conseller delegat Javier Pérez-Dolset.

Fonts jurídiques consultades per Europa Press no descarten ampliar les imputacions a altres ex alts càrrecs del Ministeri d’Indústria. De fet, Calvo Sotelo no serà el primer en comparèixer, ja que el maig passat el que va ser subdirector general de Foment de la Societat de la Informació i vocal assessor de la Secretaria d’Estat Antonio Alcolea va reconèixer davant del jutge que el nivell d’incompliment dels ajuts i subvencions públiques a alguns projectes del Grup Zed era inaudit en termes de volum econòmic i en va advertir els seus superiors.

Operació Hanta

L’operació Hanta en la qual va resultar detingut Pérez-Dolset va tenir lloc a finals de juny del 2017 per la presumpta comissió de delictes d’insolvència punible, administració deslleial, frau de subvencions i tràfic d’influències per valer-se de més d’una desena de societats per captar entre el 2011 i el 2016 un total 69.369.876 euros de fons públics.

Notícies relacionades

Segons la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), l’ex-CEO de Zed s’hauria embutxacat part d’aquests diners a l’esquena dels petits accionistes de la companyia, que haurien així resultat perjudicats, per contractes sense cap contingut.

El Grup Zed va acabar en concurs de creditors i adquirit per 20 milions d’euros, un preu molt inferior al seu valor, pel magnat rus i ara principal accionista de Dia Mikhail Fridman, qui també està investigat en aquesta causa per presumptament liderar una sèrie d’actuacions per aprofitar-se de la situació de fallida, tal com sospita la Fiscalia.