'Proptechs'

Houser obté la llicència per operar com a plataforma de finançament a Portugal

La 'proptech' espanyola ja ha desenvolupat diversos projectes d'inversió al país veí

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Housers, la plataforma de finançament participatiu espanyol, ha obtingut l’autorització de la Comissió del Mercat de Valors Mobiliaris (CMVM) de Portugal –l’equivalent a la CNMV espanyola–, cosa que la converteix en la primera companyia internacional registrada com a plataforma de finançament participatiu (PFP), en la modalitat ‘finançament col·lectiu’, al país lusità. La firma va començar a operar a Portugal el 2017.

Portugal és el tercer mercat on Housers va decidir expandir el seu negoci, després del seu naixement a Espanya el 2015 i l’arribada a Itàlia, que es va produir l’any 2017. La companyia es troba en fase d’ampliació de capital i acaba de llançar noves divisions de negoci, Corporate Green, amb les quals amplia el ventall d’alternatives d’inversió per als seus usuaris. 

Housers compta des del juny del 2017 amb llicència de CNMV per operar tant en la modalitat d’inversió com en la modalitat de préstecs. L’entitat va celebrar el seu segon aniversari al mercat lusità, on ja s’han desenvolupat 19 projectes immobiliaris en què els usuaris de la plataforma han invertit més de sis milions d’euros, dels quals el 80% de l’import correspon a inversors internacionals. Ha assolit els gairebé 10.000 usuaris al país lusità, el que suposa prop d’un 10% del total d’usuaris de la plataforma (més de 115.000).

Projectes completats

Notícies relacionades

Tots els projectes finançats a Portugal ha rebut el recolzament dels inversors i, alhora, el compromís dels promotors, que ja han procedit a la devolució anticipada de tres d’ells: Boss Smart City, a Porto, amb una rendibilitat de 8,68%, i Palmela Villas, ubicat a 40 quilòmetres de Lisboa, completat amb una rendibilitat aconseguida del 9,50%, en els dos casos, superior a objectiu fixat.

Juan Antonio Balcázar, conseller delegat de Housers, ha explicat: «L’autorització del regulador portuguès suposa una porta oberta per al nostre projecte en un dels mercats on hem obtingut una magnífica acollida, amb positius retorns d’inversió i puntualitat en la devolució del capital i els interessos».