Uns 750 milions

Hisenda tornarà als ajuntaments l'IVA del 2017

Les corporacions locals mantindran aquest any l'estabilitat pressupostària

rosas52177880 maria jesus montero carolina darias cpff200209013534

rosas52177880 maria jesus montero carolina darias cpff200209013534 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que els ajuntaments rebran la liquidació d’un mes del 2017 de l’IVA, a través d’una fórmula similar a les de les comunitats autònomes, amb un descompte dels comptes finals d’aquest exercici.

Montero i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, van presidir la Comissió Nacional de l’Administració Local (Cnal), en la qual es va aprovar que les corporacions locals mantindran aquest any l’estabilitat pressupostària; una modificació en la regla de despesa, amb una dècima més, al passar del 2,8% previst, a un 0,9, entre altres assumptes i un objectiu de deute de l’1,9%.

En roda de premsa, la ministra no ha volgut confirmar si la xifra sobre la liquidació de l’IVA del 2017 per a totes les corporacions donada pel portaveu de la FEMP del PP, Jorge Azcón, uns 750 milions d’euros, és la definitiva, ja que encara no s’han tancat aquests comptes.

Montero s’ha mostrat disposada a estudiar una proposta del president de la FEMP, Abel Caballero, que no ha revelat la quantitat que resulti, ja que molts dels ajuntaments tenen superàvit a l’hora de fer els comptes amb l’Administració central.

Notícies relacionades

Caballero, en roda de premsa posterior, ha dit que sap el que vol plantejar a l’Executiu, però que primer el vol tractar i buscar el consens a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

En la Cnal també han tractat sobre la necessitat d’aprovar un decret llei per compensar la pèrdua d’ingressos per les plusvàlues després de la sentència del Tribunal Constitucional i millorar la manera de portar a terme les inversions sostenibles per part dels ajuntaments amb superàvit.