sector financer

Fainé serà el president de Criteria per quatre anys més

L'entitat renova sis membres del consell d'administració

1
Es llegeix en minuts
M. Jiménez

El consell d’administració de Criteria Caixa ha decidit la reelecció com a president d’aquesta societat d’ Isidre Fainé, de 77 anys d’edat, per un període de quatre anys més. Així mateix, en la reunió mantinguda aquest dijous i comunicada aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), va prendre la decisió de renovar sis membres del consell més. El Patronat de la Fundació Bancària, accionista únic de Criteria Caixa va acordar la reelecció de  José Antonio Asiáin AyalaMarcos Contreras Manrique,  Jean Louis ChaussadeIsabel Estapé Tous, Josep Delfí Guàrdia Canela i Francesc Homs Ferret, pel termini estatutari de 4 anys. 

D’aquesta forma el consell queda format pel mateix Fainé; els altres sis consellers renovats, així com per Alejandro Gracia-Bragado, Javier Godó, Marcelino Armenter, Eugenio Gay, Víctor Grífol, Juan José López Burniol i María Asunción Ortega. 

Llarga carrera bancària

Notícies relacionades

Isidre Fainé Casas (Manresa, 10 de juliol de 1942) és president de la Fundació Bancària La Caixa, de Criteria i de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA). La patronal de les antigues caixes d’estalvis i de les fundacions bancàries va reelegir Isidre Fainé com a president el 2016 per un període de sis anys, per la qual cosa es mantindrà al càrrec fins al 2022.

Fainé és un dels banquers espanyols més destacats i amb una trajectòria més dilatada al sector. A més de la carrera professional exercida a Criteria s’ha de destacar que va ser president executiu de Gas Natural Fenosa fins al 6 de febrer de 2018, quan va passar a president d’honor. A més ha sigut president de La Caixa fins al 30 de juny de 2016. Es va incorporar a aquesta entitat el 1982 com a subdirector general, ocupant diversos càrrecs. L’abril de 1991 va ser nomenat director general adjunt executiu i el 1999 director general de l’entitat, la presidència de la qual va assumir el juny de 2007.