acord extrajudicial

El sindicat de 'riggers' i la Fira pacten suspendre els processos judicials pel 'cas del Sónar'

La institució firal i els treballadors acorda la retirada de les denúncies a canvi d'una indemnització

zentauroepp48947203 riggers sonar200204113612

zentauroepp48947203 riggers sonar200204113612 / SERGI CONESA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat de muntadors d’elements aeris, coneguts com a ‘riggers’ per l’empresa que els va contractar (UTE Rigging), i la Fira de Barcelona han arribat a l’acord de suspendre la vista sobre el cas de la vaga del Sónar que s’havia de celebrar aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i els altres processos judicials oberts. 

En aquesta ocasió, el judici se centrava en l’acomiadament col·lectiu de més de 60 ‘riggers’ i determinar si va anar conseqüència de l’aturada, per la qual cosa s’haurien vulnerat els drets dels treballadors. Durant la vista de conciliació prèvia, les dues parts han pactat la retirada dels quatre processos oberts contra la Fira a canvi d’una indemnització per als empleats. 

Notícies relacionades

El pacte al qual han arribat les dues parts inclou la retirada del recurs presentat per la defensa contra la resolució dictada per Santi Vidal. D’aquesta manera, es tanca un cas que es va obrir l’estiu passat quan el sindicat de ‘riggers’ va convocar una vaga coincidint amb el muntatge del festival Sónar.

En aquell moment, els treballadors van protestar pel nou procés de licitació del servei de ‘rigging’ de Fira de Barcelona i van reclamar que s’inclogués la subrogació dels seus llocs de treball. Poc abans, la Fira havia renovat el contracte amb UTE Rigging fins que s’acabés el procés de licitació. Els treballadors d’aquesta empresa havien sigut els encarregats de muntatge des de feia 12 anys.  Una vegada celebrat l’esdeveniment musical, la Fira va extingir el contracte amb l’empresa i va parar el procés de licitació obert. Des d’aleshores, fa adjudicacions directes a les empreses en funció de cada projecte i les necessitats de cada esdeveniment. 

Temes:

Sónar 2022