Planas presenta el seu informe sobre el sector de l'agricultura

El ministre es va reunir aquest dilluns amb les organitzacions agràries, després de les protestes per la pujada de l'SMI

Montroig  del Camp (Baix Camp) 10.06.2011.  -. Trituracion de cultivos de judia verde en Montroig del Camp que destruyen, por falta de demanda europea por la crisis de la bacteria E.coli   Foto: Xavi Moliner El Periodico

Montroig del Camp (Baix Camp) 10.06.2011. -. Trituracion de cultivos de judia verde en Montroig del Camp que destruyen, por falta de demanda europea por la crisis de la bacteria E.coli Foto: Xavi Moliner El Periodico / Tjerk van der Meulen (Xavi Moliner)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, informa aquest dimarts en el Consell de Ministres de la situació que es troba el sector agrari i exposarà alguns elements per pal·liar-la.

Planas presenta aquest informe un dia després de reunir-se amb les organitzacions agràries a les quals va presentar el full de ruta per millorar les situació del sector, en què figuren la reforma de la Llei de la Cadena Alimentària per evitar la venda a pèrdues, així com millorar el pressupost de les assegurances agràries per pal·liar la crítica situació que passa el camp espanyol.

Respecte als preus baixos que perceben els agricultors i ramaders, una de les grans queixes del sector, Planas també va reconèixer que és «la màxima preocupació», així que els va informar de la seva voluntat que a l’esborrany dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) hi hagi una «dotació pressupostària més elevada» per a les assegurances agràries.

El focus en l’SMI

Notícies relacionades

Respecte a la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), Planas va reconèixer que s’ha abordat aquest tema en la reunió amb les organitzacions agràries. «Ha sigut un tema d’anàlisi, però no el tema central de la reunió, el que els preocupa és la volatilitat dels preus i els marges empresarials», ha recalcat.

El titular d’Agricultura es va comprometre a analitzar l’impacte que podria tenir aquesta pujada per a agricultors i ramaders, i, amb les dades obtingudes, estudiar possibles mesures per pal·liar-ne els efectes.