Consell de Ministres

El Govern aprova aquest dimarts la pujada del salari mínim a 950 euros

El Consell de Ministres ratifica l'increment de l'SMI i la revisió de les pensions, tot i que posposa la supressió de l'acomiadament per baixes mèdiques

zentauroepp52043465 salario minimo interprofesional200130112501

zentauroepp52043465 salario minimo interprofesional200130112501 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de Ministres ratificarà aquest dimarts la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) fins als 950 euros. La mesura entrarà en vigor a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que s’efectuarà presumiblement dimecres. Una altra de les mesures que l’Executiu ja ha ratificat i que passaran aquest dimarts també pel Congrés serà la pujada del 0,9% de les pensions i la pujada del 2% del sou dels funcionaris. La cambra baixa haurà de debatre a partir de les tres de la tarda d’aquest dimarts la convalidació dels reials decrets que permetin a l’Executiu materialitzar aquestes actualitzacions.

El Govern formalitzarà en el seu Consell de Ministres un increment de l’SMI pactat i rubricat amb patronals i sindicats. La remuneració mínima pujarà de 900 euros a 950 euros nets, cosa que equival a 13.300 euros a l’any o 31,6 euros al dia. La pujada serà del 5,5% i va en el camí d’augments anunciada pel nou Govern de coalició, que aspira a elevar progressivament l’SMI fins que aquest representi el 60% del salari mitjà espanyol. Això actualment l’ubicaria a prop dels 1.200 euros.

Notícies relacionades

L’increment salarial de què es beneficiaran 371.000 treballadors, segons càlculs de CCOO, es traduirà també en un increment de la recaptació de la tresoreria de la Seguretat Social en 247 milions anuals; segons la memòria publicada pel Ministeri de Treball. Els empresaris, per la seva banda, hauran d’abonar una quantia aproximada de 1.470 euros per costejar una nòmina partint de l’SMI; això els implicarà un augment de la despesa de gairebé 1.000 euros a l’any.

Pendents del 52-D

Una de les reformes que no plasmarà en negre sobre blanc l’Executiu aquest dimarts serà la derogació de l’acomiadament per baixes mèdiques. La supressió de l’article 52-D de l’Estatut dels Treballadors, modificat pel Govern del PP en la seva reforma laboral del 2012, haurà d’esperar, segons addueixen des del Ministeri de Treball, per dificultats tècniques.

Temes:

Salari mínim