Empresa semipública

Ribera contesta a Sevilla: «Si no se sent còmode, potser és comprensible que se'n vagi»

«Hi ha molts rumors, però mai hi ha hagut cap ingerència per part meva», ha assegurat la vicepresidenta

teresa-ribera

teresa-ribera / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Tres dies després que Jordi Sevilla anunciés la seva dimissió de Red Eléctrica per discrepàncies amb la vicepresidenta per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera li contesta. «Hi ha molts rumors, però mai hi ha hagut cap ingerència per part d’aquesta ministra», ha assegurat Ribera.

«És un senyor que coneixem tots perquè té una gran capacitat expansiva en termes de comunicació; si no se sent còmode en el context de les referències externes del context regulatori, com diu ell, potser és comprensible que se’n vagi», ha dit Ribera en declaracions els mitjans abans de participar en la presentació del BforPlanet, al Palau de la Música de Barcelona.

El ja expresident de Red Eléctrica va anunciar el cessament del seu càrrec dilluns per discrepàncies amb la ministra, tot i que la font oficial argumentava «motius personals». Unes diferències que quedarien patents quan la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va decidir retallar la retribució de la companyia semipública per les seves activitats de transport de xarxes elèctriques. Llavors Sevilla va ser molt dur amb les crítiques al regulador.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Ribera ha negat cap «ingerència» i ha aclarit que és necessària una «interlocució fluida entre el Govern, que marca els objectius de política energètica, i el regulador (CNMC), que determina la retribució del 92% dels actius de Red Eléctrica.»

A més, ha aprofitat per agrair a Sevilla el seu «esforç» d’aquest any i mig per intentar consolidar la que ha qualificat com «una de les joies de la corona de l’Ibex 35». «El més important és que aquesta empresa, en ple procés de canvi, d’obertura i d’introducció de noves activitats, recuperi la tranquil·litat davant d’una sortida que ha sigut particularment cridanera», va afegir Ribera.