resposta de les aerolínies

Iberia suspèn els seus vols a Xangai pel coronavirus

L'aerolínia flexibilitza les condicions comercials i tornarà els diners als passatgers que ho sol·licitin

iberia

iberia

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

La companyia aèria Iberia ha decidit suspendre temporalment els seus vols amb Xangai a causa de la situació provocada pel coronavirus, que ha causat una alerta sanitària que l’Organització Mundial de la Salut ha avaluat ja com a «risc alt», elevat a «molt alt» al país asiàtic on va sorgir. Aquesta suspensió dels vols tindrà efecte des d’aquest divendres, quan estava previst el pròxim vol, i durant el mes de febrer.

La companyia ha assenyalat en una nota que als clients amb bitllets emesos per volar en la ruta se’ls ha ofert el reemborsament o el canvi de data. Així mateix, Iberia està contactant amb altres aerolínies per buscar alternatives als clients que hagin de tornar al seu lloc d’origen.

L’aerolínia continuarà monitorant la situació provocada pel coronavirus, per decidir si és necessari prolongar aquesta suspensió, que es realitza per raons de causa major i per la seguretat dels seus clients i empleats.

Iberia ja havia flexibilitzat les condicions de les tarifes dels clients amb reserves de vols a la Xina, perquè, si ho desitjaven, poguessin canviar o sol·licitar el reemborsament dels seus bitllets a aquest destí davant el brot de coronavirus. Fonts de la companyia han explicat que estan en contacte amb els ministeris de Sanitat, Exteriors i Interior per determinar la seva actuació davant aquesta circumstància. Iberia ha posat en marxa el mateix protocol que porta a terme Air France-KLM que ofereix als passatgers que tenen bitllet a la Xina la possibilitat de canviar-lo o tornar els diners. L’aerolínia francoholandesa ha deixat de volar a la zona en la qual es va originar el brot víric. De fet, l’aeroport de Wuhan ha sigut tancat i s’han suspès tots els vols a aquesta zona.

Aquest dimecres, l’aerolínia britànica British Airwaystambé pertanyent a la matriu IAG, ha anunciat la suspensió immediata de tots els vols amb destí i origen a la Xina continental a causa del brot de la malaltia, seguint les recomanacions del Ministeri d’Afers Estrangers britànic. A més, algunes de les principals aerolínies mundials, incloses United Airlines, Delta, han anunciat reducció o suspensió dels seus vols a la Xina a causa de la por que està provocant la propagació del coronavirus, així com a la caiguda de la demanda de bitllets cap aquest destí.

United Airlines assegura que a causa de la disminució de la demanda de viatges a la Xina se suspenen alguns vols amb Pequín, Hong Kong i Xangai fins al 8 de febrer. «Continuarem vigilant la situació mentre es desenvolupa i ajustarem el nostre cronograma segons sigui necessari», va explicar.

Limitar els riscos

L’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) ha assenyalat que estan seguint «de prop» tot el relacionat amb el brot del coronavirus a Wuhan i que col·labora amb les principals organitzacions sanitàries –com l’Organització Mundial de la Salut– per limitar el risc del brot.

Notícies relacionades

En un comunicat publicat en la seva pàgina web, IATA ha explicat que les aerolínies estan preparades per treballar amb les autoritats de salut pública quan hi ha brots de malalties transmissibles.

A més, ha citat les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, que està prenent mesures per limitar el risc d’exportació o importació de la malaltia sense restriccions innecessàries en el trànsit internacional.