Tancament de planta

Continental frena l'inici del seu ERO a Rubí, de fins a 760 acomiadaments

L'empresa arriba a un acord amb els sindicats i dona espai per trobar un comprador que garanteixi el futur de la planta

zentauroepp51014771 21 11 2019   rubi   empresa continental   foto anna mas191121133534

zentauroepp51014771 21 11 2019 rubi empresa continental foto anna mas191121133534

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Temps mort en l’estira-i-arronsa que mantenen Continental i els seus treballadors de Rubí. La direcció del fabricant automobilístic ha retirat la seva amenaça d’iniciar un procés d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar els seus 760 empleats i els representants dels treballadors han retirat la seva convocatòria de vaga per a aquest divendres. Així ho han confirmat les diverses fonts presents en la negociació, després de la reunió mantinguda aquest dijous a les dependències del Departament de Treball de la Generalitat.

Notícies relacionades

La mediació de la conselleria dirigida pel conseller Chakir el Homrani ha sigut fructífera i empresa i sindicats han rebaixat un punt la tensió de les converses. El tauler tampoc s’ha mogut gaire, ja que Continental continua volent vendre la seva planta a Rubí i encara no té, o no pot anunciar, un comprador. Els 760 llocs de treball que hi manté, per tant, segueixen en suspens i la inquietud entre la plantilla sobre quants d’ells es quedaran amb el possible futur comprador i en quines condicions també persisteix. 

No obstant, les parts han decidit donar més marge a l’operació de traspàs i no contaminar-la amb l’inici d’un ERO d’extinció; que, de tota manera, no hauria sigut immediat. Tal com la mateixa empresa va reconèixer en un comunicat dimarts passat, en el qual es comprometia a mantenir l’activitat de la planta fins al 31 de desembre del 2021.