Resultats

Bankinter demana al PSOE que no es deixi portar per Podem en el Govern

Dancausa critica que hi hagi ministres que volen implantar models «superats al món occidental»

El banc va guanyar 550 milions l'any passat, un 4,6% més, i va millorar els seus ingressos malgrat els tipus negatius

zentauroepp51893999 madrid 23 01 2020 economia maria doleres dancausa consejera 200123105348

zentauroepp51893999 madrid 23 01 2020 economia maria doleres dancausa consejera 200123105348 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
P. A.

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, no sol callar-se les seves opinions en públic, al contrari del que és habitual en el món empresarial, i la formació del nou Govern no l’ha fet canviar de costum. Sense anomenar-los directament però de manera inequívoca, l’executiva ha reclamat aquest dijous al PSOE que imposi la seva línia a l’Executiu i no es deixi portar per Unides Podem.

«En aquest Govern hi ha persones ben formades i ben preparades que es mouen bé a la UE i en entorns internacionals. I també hi ha persones que tenen uns nivells de formació menys sòlids i que intenten imitar models de Governs que ja estan superats al món occidental», ha advertit la banquera, en clara referència a ministres com ara Nadia Calviño i José Luis Escrivá, en el primer cas, i a titulars de carteres que pertanyen a Unides Podem, en el segon. 

«En aquesta col·lisió, és de suposar, atès el món en què vivim, que s’imposarà el model europeu, s’imposarà la necessitat de recuperar i protegir les institucions i s’imposarà la llibertat front l’intervencionisme. Però això que sembla lògic, jo crec que no es pot donar per obvi. Hi ha una lluita de models ideològics, polítics i econòmics –dos en el Govern i un altre a fora– i no sabem quin determinarà el rumb del país. El millor és que al més aviat possible es vegi que el Govern aposta per un model europeu, amb respecte a les institucions i per polítiques econòmiques del model occidental», ha reclamat.

Resultats a l’alça

Bankinter va guanyar 550,7 milions d’euros l’any passat, la xifra més gran de la seva història i un 4,6% més que el 2018. El banc ha destacat que ja acumula set anys consecutius d’increment dels resultats, amb un creixement mitjà anual del 24%.

Notícies relacionades

Malgrat els tipus negatius del Banc Central Europeu (BCE), l’entitat dirigida per María Dolores Dancausa va aconseguir millorar el seu marge d’interessos (diferència entre el que cobra pel crèdit i paga pels dipòsits) un 8,8%, fins als 1.191,1 milions d’euros. Els majors costos, fruit de la integració d’Evo Banco (7,2%, fins als 1.077 milions), i l’augment de les provisions (38,4%, fins als 298 milions) van situar el resultat abans d’impostos en els 741 milions d’euros, el 2,8% més.

El banc ha vist reduïda la seva rendibilitat en 0,21 punts, però continua presentant una ràtio molt superior a la mitjana de la banca espanyola i de les més altes de l’europea (13%). El seu nivell de capital també ha baixat en 0,14 punts, fins a l’11,6%, en la part baixa del sector a Espanya. El seu risc mesurat segons la morositat del crèdit, amb tot, és dels més baixos del sistema: l’any passat es va situar en el 2,51%, després de reduir-se en 0,39 punts.  

Temes:

Bankinter