AUTOMOCIÓ

Nissan es compromet amb Sánchez que no hi haurà acomiadaments a Espanya

El president espanyol tuiteja des de Davos que el manteniment de l'ocupació a la planta automobilística a Barcelona «està garantit»

whatsapp-image-2020-01-22-at-171754

whatsapp-image-2020-01-22-at-171754

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Les plantes de Nissan Espanya no corren perill. Així ho ha assegurat aquest dimecres el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, després de reunir-se amb el president de l’aliança global Renault Nissan Mitsubishi, Jean-Dominique Senard, que s’ha compromès que no hi haurà acomiadaments de treballadors a les tres plantes que té en  segons han informat fonts de l’Executiu.

Sánchez ha obtingut aquesta promesa de Senard en la reunió que han mantingut a Davos, on se celebra el Fòrum Econòmic Mundial, trobada en la qual hi ha hagut també Clotilde Delbos, presidenta interina del Grup Renault, i José Vicente de los Mozos, director general de Renault Espanya.

Fonts de l’Executiu han explicat que Sánchez i Senard han parlat de la situació delicada de Nissan a Espanya i de la necessitat de treballar junts per garantir-ne la viabilitat.

I ha rebut l’esmentat compromís del president de l’aliança global perquè no hi hagi acomiadaments entre els treballadors a Espanya de les tres plantes que aquesta marca té a Barcelona, Cantàbria i Àvila.

Notícies relacionades

La fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, la més important de Nissan a Espanya, ha anat perdent càrrega de treball de manera gradual l’últim any, cosa que va acabar a finals del 2019 amb la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que planteja 600 prejubilacions.

En paral·lel, la direcció de la planta de Cantàbria també va presentar un ERO basat en prejubilacions per fer front a la caiguda de la producció, que afecta uns 80 treballadors.

Temes:

Nissan Ocupació