03 juny 2020

Anar al contingut

energies renovables

T-Solar refinança 567,8 milions d'euros

Els fons obtinguts es destinaran a refinançar 23 projectes solars fotovoltaics amb un total de 127 MW

T-Solar refinança 567,8 milions d'euros

T-Solar, a través de la seva filial Bothwell Spain, ha tancat el refinançament de 567,8 milions d’euros, segons va informar la companyia de renovables pertanyent al fons I Squared Capital.

En concret, aquest finançament inclou l’emissió d’un bo sènior garantit de classe A1 de 34 milions d’euros, d’un bo sènior garantit de classe A2 de 234,1 milions d’euros, tots dos amb venciment el juny del 2038 i la concessió d’un préstec bancari de 299,7 milions d’euros a 10 anys.

Els fons obtinguts es destinaran al refinançament de 23 projectes solars fotovoltaics amb una potència conjunta instal·lada de 127 megawatts (MW) a tot Espanya, propietat de T-Solar Global Operating Assets, filial del grup. Els esmentats actius operen sota el marc regulatori espanyol amb una rendibilitat regulada garantida a 30 anys.

El grup va indicar que es tracta del primer finançament que realitza que obté una ‘avaluació verda’ per part d’Standard and Poor’s, «aconseguint una puntuació molt alta de E1/80, la més alta atorgada per l’agència». Deutsche Bank i Banc Santander han actuat com a assessors financers i coordinadors globals de l’emissió.

La consellera delegada de T-Solar, Marta Martínez Queimadelos, va valorar el gran interès en aquest primer finançament verd entre els principals bancs i inversors institucionals.

«Aquesta operació permet als inversors que comparteixen la nostra visió d’un futur més sostenible associar-se amb T-Solar per reduir les emissions de carboni de les generacions futures», va afegir.

Grup T-Solar té una cartera de 336 MW de potència instal·lada i opera 51 centrals d’energies renovables a Espanya, Itàlia, el Perú i l’Índia que han generat més de 602 gigawatts hora (GWh) d’electricitat neta el 2019 i han evitat més de 216.000 tones d’emissions de CO2.