ajust

CaixaBank negocia un pla de baixes voluntàries a Barcelona i Terol

La firma oferirà sortir als 376 empleats de més de 58 anys d'aquestes dues províncies

zentauroepp40420099 picture shows  la caixa   caixabank  catalan bank headquarte180705174434

zentauroepp40420099 picture shows la caixa caixabank catalan bank headquarte180705174434 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Aquest dijous CaixaBank ha començat a negociar amb els sindicats del banc un pla de desvinculacions voluntàries incentivades que està exclusivament dirigit a empleats de 58 anys o més de les províncies de Barcelona i Terol, segons ha explicat l’entitat, que ofereix la possibilitat de desvinculació als 376 empleats que compleixen aquests dos requisits en aquestes dues províncies.

Notícies relacionades

Aquestes dues províncies van ser les dues úniques que van quedar fora de l’ERO pactat el maig de l’any passat per a un total de 2.023 empleats, i ara l’entitat preveu aplicar-hi un pla de sortides voluntàries similar a l’impulsat en anys anteriors, tot i que no s’han donat a conèixer les condicions econòmiques que s’oferiran. Barcelona i Terol van quedar fora de l’ERO perquè no tenien un excés de capacitat, però l’entitat bancària apunta que, al quedar excloses, el personal de més edat d’aquestes zones va perdre l’oportunitat d’acollir-se a prejubilacions, com ha passat en altres àrees geogràfiques. Llavors el banc va pactar amb els sindicats la possibilitat de presentar un pla de sortides voluntàries per a aquestes dues províncies.

Tot i que el nombre d’empleats que podran acollir-se al pla és de 376, l’entitat dona per descomptat que al final hi haurà menys empleats adherits al pla. Així mateix, es precisa que bona part de les baixes que es produeixin hauran de substituir-se.