ANUNCI A TWITTER

El PP recorrerà davant del Constitucional la congelació de les pensions

Casado assegura en un tuit que els jubilats «no poden ser ostatges de les negociacions amb independentistes»

50806925 59

50806925 59 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Partit Popular recorrerà la congelació de les pensions per al 2020 al Tribunal Constitucional, segons ha anunciat a Twitter el seu president, Pablo Casado.

Els pensionistes, afegeix el president del PP en el seu compte en aquesta xarxa social, «no poden ser ostatges de les negociacions amb independentistes».

Divendres passat, el Consell de Ministres va ajornarla pujada de les pensions al moment en què es constitueixi el nou Govern, quan es revaloritzaran un 0,9% amb efecte retroactiu des de l’1 de gener del 2020, segons va explicar la ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá.

Notícies relacionades

El Consell de divendres va suspendre l’aplicació de la pujada mínima del 0,25% establerta per l’Executiu del PP en la reforma de les pensions del 2013 perquè va considerar que és millor aplicar la revalorització del 0,9 % d’una vegada per evitar duplicar costos i procediments.

«Contra els que afirmen que el Govern congelarà les pensions el 2020, una mentida repetida moltes vegades no es converteix en veritat», va dir aquest dissabte a Efe la ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio.