ENTITAT FINANCERA RESCATADA

La Xina condemna a mort un banquer per malversació

Jian Xiyun, acusat de defraudar prop de 99 milions d'euros, ha sigut culpat també per la destrucció il·legal de documents financers

banco

banco

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Jian Xiyun, expresident delHengfeng Bank, un petit banc regional que va haver de ser rescatat aquest estiu pel Govern de la Xina, ha sigut condemnat a mort per un delicte de malversació de capitals, tot i que l’execució de la sentència se suspèn per dos anys, després dels quals la màxima pena habitualment es commuta per una cadena perpètua, segons informa el ‘Financial Times’.

El banquer, acusat de malversar entorn de 110 milions de dòlars (99 milions d’euros), ha sigut condemnat també pelTribunal Popular Intermedi de Yantai per la destrucció il·legal de documents financers.

Notícies relacionades

Hengfeng Bank és el més gran dels tres bancs regionals rescatats per Pequín el 2019, amb actius per valor d’1,4 bilions de iuans (180.281 milions d’euros). A part d’aquesta entitat, el Govern xinès ha intervingut també les entitats Baoshang Bank i Bank of Jinzhou.

Els rescats d’aquests bancs regionals van provocar preocupacions entre els inversors sobre la fragilitat del sistema bancari xinès, especialment alhora que Pequín mira de posar límit a mecanismes de finançament de més risc que estaven utilitzant aquestes entitats i el sector privat. 

Temes:

Xina