tributació

Foment qualifica de «confiscatoris» els canvis fiscals previstos per la Generalitat

La junta directiva i l'assemblea de l'entitat del 13 de gener analitzaran el projecte pressupostari català i plantejaran esmenes

sanchez-llibre

sanchez-llibre

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja ho van criticar després de l’acord d’ingressos entre ERC i els comuns i ara hi insisteixen. Els empresaris rebutgen totalment els canvis fiscals previstos enl’avantprojecte de llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2020.

Foment del Treball considera que les mesures, que inclouen pujades en el tram autonòmic de l’IRPF per a les rendes de més de 90.000 euros i increments en la tributació del gravamen per successions, entre d’altres, són «abusius» i «confiscatoris».

La junta directiva i l’assemblea de l’entitat, previstes per al pròxim 13 de gener, analitzaran les propostes que han generat «gran preocupació» en l’empresariat. L’objectiu és plantejar a tots els grups parlamentaris, «totes les propostes per esmenar les que gravin encara més els tributs dels catalans i empresaris de Catalunya». Recorden que els canvis tributaris afecten «les rendes del treball, el patrimoni, les successions, així com molts sectors productius de l’economia catalana, com el turístic».

Notícies relacionades

Josep Sánchez Llibre, president de Foment, en el seu discurs nadalenc la setmana passada va assegurar que «ni els ciutadans ni les empreses poden suportar més pressió fiscal».

La patronal catalana defensa una política fiscal «més competitiva per facilitar inversions a Catalunya, l’atracció de talent, fomentar l’emprenedoria i el recolzament a l’economia productiva» i recorda que els catalans suporten una pressió fiscal «entre un 10% i un 20% superior» a la que recau sobre ciutadans d’altres autonomies.