de 3.000 metres quadrats

Blanes dona via lliure a la construcció d'un Decathlon al municipi

tfuentes35963931 19 10 16  inauguraci n centro log stico decathlon con puigde161028194410

tfuentes35963931 19 10 16 inauguraci n centro log stico decathlon con puigde161028194410 / Marc Vila

1
Es llegeix en minuts

Aquesta setmana l’Ajuntament de Blanes ha concedit la llicència d’obres per a la construcció d’un centre comercial Decathlon d’uns 3.000 metres quadrats a l’est del municipi. En concret, la nova botiga esportiva se situarà a l’avinguda del Parlament. 

L’acord arriba després de gairebé una dècada de negociacions per aconseguir els permisos necessaris per a la construcció en un municipi que ha tingut en els últims anys una transformació radical del seu entorn comercial allunyat del centre amb la implantació de centres comercials de tot tipus a zones de nova urbanització. Un dels compromisos implica que l’empresa s’estarà en aquests terrenys un mínim de 30 anys, informa l’ACN.

L’Ajuntament ha valorat que es tracta d’una «bona oportunitat» laboral per als veïns de la ciutat. L’alcalde, Ángel Canosa, n’està satisfet i espera que signifiqui «un revulsiu» per a l’economia local. Els terrenys s’ubiquen dins del Pla Parcial de la Costa Brava, on aquest 2019 ja s’han instal·lat dues empreses més. «Ara estem parlant d’un tipus de comerç que inicia una sèrie de possibilitats molt estimulants», va afirmar Canosa.

Decathlon buscava una superfície urbanitzable d’entre 8.000 i 10.000 metres quadrats, i ni els terrenys del costat de la Ciutat Esportiva ni altres propostes que els va fer els van convèncer. Els seus requisits principals era que necessitaven uns terrenys plans per incloure l’aparcament i la superfície comercial al mateix nivell, a la planta baixa. La modificació urbanística aprovada el febrer d’aquest any en el ple municipal finalment va permetre que es pogués construir la nau comercial en uns terrenys inclosos en el Pla Parcial Costa Brava, després de modificar l’illa delimitada pels carrers Mas Palou i l’avinguda Parlament.

Notícies relacionades

El projecte de botiga de Decathlon serà en una sola planta i amb aparcament, en línia amb les instal·lacions habituals de la cadena. La irrupció de Decathlon a la zona donarà servei a la població local però guanya interès l’elevat nombre de turistes que ocupa la zona bona part de l’any, especialment a l’estiu. S’espera que la firma també ofereixi servei omnicanal, amb possibilitat de fer comandes ‘online’ i ser servit per les mateixes botigues. L’àrea de nàutica podria ser una de les estrelles de la nova botiga. 

En altres botigues de Decathlon s’ha implementat el servei d’entrega en franges de dues hores i opcions de muntatge

Temes:

Decathlon