Canvis

Telefónica renova el seu consell i hi eleva la presència femenina en un 30%

A man walks past a Telefonica building in Barcelona  Spain  February 26  2016  REUTERS Albert Gea

A man walks past a Telefonica building in Barcelona Spain February 26 2016 REUTERS Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Pocs dies abans que comenci l’any 2020, Telefónica compleix el seu objectiu d’iniciar el nou any amb un 30% de presència femenina en el consell d’administració. L’operadora ha aprovat el nomenament de dues noves conselleres independents, Claudia Sender i Verónica Pascual, en substitució de Wang Xiaochu i Luiz Fernando Furlán, que hi han presentat la seva renúncia voluntària.

Així ho ha anunciat la ‘teleco’ en un fet rellevant a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Amb aquests canvis, el màxim òrgan executiu de la companyia continua format per 17 membres, la majoria independents, dels qualsel 30% són dones, i compleix així amb el Codi de Bon Govern, que promou l’objectiu d’assolir el 2020 amb un nombre de conselleres que arribi, almenys, al 30%.

Notícies relacionades

D’altra banda, el Consell d’Administració ha nomenat Javier Echenique conseller independent coordinador (Lead Independent Director) i president de la Comissió de Nomenaments, Retribucions i Bon Govern, i passa a ocupar una de les tres vicepresidències del Consell. Mentrestant, Peter Löscher és designat president de la Comissió d’Auditoria i Control, amb efectes a partir del 19 de febrer del 2020.  

A més, el consell ha aprovat també l’ampliació de les competències de la Comissió de Qualitat, que passa a denominar-se Comissió de Sostenibilitat i Qualitat, que serà presidida per Javier de Paz en la seva condició de conseller extern.