Energia

Enagás eleva la seva participació en Tallgrass al 30% per 750 milions

La companyia nord-americana serà exclosa de la Borsa de Nova York el 2020

16149474 591

16149474 591

1
Es llegeix en minuts

Enagás elevarà la seva participació en el gestor d’infraestructures gasistes nord-americà Tallgrass Energy del 12,6% al 30% per 836 milions de dòlars (750 milions d’euros), en una operació que preveu l’exclusió de la companyia nord-americana el 2020 de la Borsa de Nova York, segons ha informat Enagás a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Notícies relacionades

L’operació, realitzada a través de les filials en què participa juntament amb BlackstoneGIC (fons sobirà de Singapur), NPS USS i altres accionistes minoritaris, queda condicionada a l’aprovació per la junta general d’accionistes de Tallgrass, determinades autoritzacions regulatòries nord-americanes i altres condicions habituals per a aquest tipus de transaccions. Després del tancament de la mateixa, previst el 2020, Tallgrass serà exclosa de cotització de la borsa de valors de Nova York.

Per a la gasista, aquesta operació reforça el seu posicionament als Estats Units, «el mercat amb més oportunitats de creixement del món per a infraestructures de ‘midstream’, i clau en l’expansió internacional de la societat», segons explica en el comunicat. A més, «suposa una oportunitat de creixement amb un perfil de risc d’acord amb el que s’estableix en l’estratègia d’Enagás». 

Temes:

Energia Empreses