atur

La taxa d'atur als EUA baixa el 3,5% al novembre

El mes passat es van crear 266.000 nous llocs de treball, davant els 128.000 de l'octubre

JL30- TAMPA (FL, EEUU), 14/03/2016.- El empresario estadounidense Donald Trump, el favorito en la carrera por la candidatura republicana a la Casa Blanca, habla en el Centro de Convensiones de Tampa, a unos 450 kilómetros de Miami, Florida, durante una parada de campaña hoy, lunes 14 de marzo de 2016. Trump reiteró durante el acto que construirá un muro para separar a EE.UU. de México, mientras en el exterior un grupo de personas protestaba con carteles que pedían no incitar al odio. EFE/JIM LO SCALZO

JL30- TAMPA (FL, EEUU), 14/03/2016.- El empresario estadounidense Donald Trump, el favorito en la carrera por la candidatura republicana a la Casa Blanca, habla en el Centro de Convensiones de Tampa, a unos 450 kilómetros de Miami, Florida, durante una parada de campaña hoy, lunes 14 de marzo de 2016. Trump reiteró durante el acto que construirá un muro para separar a EE.UU. de México, mientras en el exterior un grupo de personas protestaba con carteles que pedían no incitar al odio. EFE/JIM LO SCALZO / JIM LO SCALZO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els EUA van crear un total de 266.000 nous llocs de treball no agrícoles al novembre, davant els 128.000 de l’octubre. La taxa d’atur va baixar una dècima, fins a situar-se en el 3,5%, segons les dades publicades aquest divendres per l’oficina d’estadístiques laborals del Departament de Treball nord-americà.

En concret, aquest creixement, el més gran en els últims 10 mesos, es deu al final de la vaga dels treballadors de General Motors i a l’increment de les contractacions en el sector de la salut, i el sector manufacturer va recuperar els 43.000 llocs de treball perduts a l’octubre.

El nombre d’aturats de llarga durada, aquells que han estat en situació d’atur durant un mínim de 27 setmanes, es va reduir lleugerament, fins als 1,2 milions de persones. El seu pes respecte al total d’aturats es va retallar en menys d’un punt percentual respecte a l’octubre, fins al 20,8%.

Per la seva banda, la taxa de participació en el mercat laboral es va mantenir estable en el 63,2% i els empleats a temps parcial de forma forçada es van col·locar en 4,3 milions de persones.

Notícies relacionades

Per grups de treballadors, la taxa d’atur entre les dones i els homes es va mantenir estable al novembre, fins al 3,2%, mentre que la taxa d’atur entre els joves va disminuir lleugerament fins al 12%.

La durada de la setmana laboral mitjana es va mantenir estable en 34,4 hores al novembre. Els ingressos mitjans per hora, en canvi, es van elevar, fins als 28,29 dòlars.